Blogroll

joi, 2 august 2012

Placinta cu branza

Ingrediente:

1kg faina, 400 ml apa calduta, drojdie, sare, cas de oaie framantat, 4 oua si 2 galbenusuri pentru uns pe deasupra

Preparare:

Punem drojdia la dospit cu putina apa, faina si 1/2 lingurita zahar. Apoi framantam un aluat de paine din drojdia dospita adaugand  faina , apa, sare .

Dupa ce-a crescut frumos se imparte in 2. Se intinde o foaie in tava unsa cu faina, apoi se pune branza amestecata cu ouale ( in mod normal se pun numai galbenusurile) si cu putina sare.

Se pune si a 2-a foaie, se ridica putin marginile sa nu curga branza in timpul coacerii si se unge cu galbenusurile batute putin.

Se baga la cuptor 40 min la foc mic. Cand este rumena deasupra si dedesubt se scoate pe un fund de lemn si (daca mai aveti putina rabdare:)) se acopera cu un stergar uscat si se lasa sa se raceasca.E bine sa o lasati acoperita asa calda deoarece ramane moale.

oalacubunatati.ro

0 comentarii: