Blogroll

marți, 7 august 2012

Supa mexicana de rosii

 Ingrediente:

1 kg roşii, 1 ceapă
2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline
100 g revent , 1 vârf de cuţit chili
1 avocado, 150 g caş de oaie
200 ml smântână, 1 lămâie, sare
1 vârf de cuţit piper măcinat
800 ml zeamă de oase

Preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul încins, se adaugă usturoiul mărunţit şi se prăjeşte timp de un minut.

Rosiile spălate se taie în cuburi mai mari, se adaugă peste ceapa şi se căleşte timp de 20 de minute, după care se ada­uga zeama de oase, se presară chili, piper măcinat, sare şi se mai fierb 15 minute. 

Reventul şi fructul de avocado se curată, se taie în cubuleţe, care apoi se împart în 4 farfurii alaturi de caşul de oaie, peste care se toarnă supa fierbin­te. In fiecare farfurie se stoarce câte un sfert de lămâie, se stropeşte cu smântână şi se serveşte imediat.


0 comentarii: