Ingrediente:
350 g tăiţei lasagne
800 g
carne slabă tocată
2 cepe
2 linguri untură
1 lingură pătrunjel verde
2 linguriţe busuioc
2 linguriţe oregano
2
roşii
1 cutiuţă pastă de roşii
2
ouă
100 g caş ras
1/2 linguriţă piper măcinat
Preparare:
Ceapa tocată mărunt se
căleşte în untură până devine aurie.
Se adaugă pasta de tomate şi
se fierbe încă 5 minu‑te.
Între timp, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie în două, se curăţă
de seminţe şi se taie cubuleţe.
Se adaugă peste ceapa
călită împreună cu carnea tocată, sare, piper, pătrunjel şi se condimentează
cu oregano şi busuioc. Se fierbe timp de 10 minute, după care se lasă puţin la
răcit.
Se unge cu unt o tavă cu
pereţii înalţi, în care se pune 1/3 din tăiţei, peste care se aşază jumătate
din amestecul de carne într-un strat neted.
Se bat ouăle şi jumătate din
ele se toarnă în tavă peste carne. Se pune şi restul de carne şi se acoperă cu
pastele rămase. Peste restul de ouă bătute se adaugă caşul ras, se amestecă şi
se toarnă pe deasupra, în tavă.
Se introduce în cuptorul
încălzit şi se coace timp de 40 de minute la 200°C. După ce s-a copt, se taie
felii şi se serveşte imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu