Blogroll

luni, 3 septembrie 2012

Lasagne cu carne



Ingrediente:
 
350 g tăiţei lasagne 
800 g carne slabă tocată
2 cepe
2 linguri untură
1 lingură pătrunjel verde
2 linguriţe busuioc
2 linguriţe oregano
2 roşii
1 cutiuţă pastă de roşii 
2 ouă 
100 g caş ras
1/2 linguriţă piper măcinat 
1 linguriţă unt • sare

Preparare:

Ceapa tocată mărunt se căleşte în untură până devine aurie.

Se adaugă pasta de tomate şi se fierbe încă 5 minu‑te. Între timp, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie în două, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.

Se adau­gă peste ceapa călită împreună cu carnea tocată, sare, pi­per, pătrunjel şi se condimentează cu oregano şi busuioc. Se fierbe timp de 10 minute, după care se lasă puţin la ră­cit.

Se unge cu unt o tavă cu pereţii înalţi, în care se pune 1/3 din tăiţei, peste care se aşază jumătate din amestecul de carne într-un strat neted.

Se bat ouăle şi jumătate din ele se toarnă în tavă peste carne. Se pune şi restul de carne şi se acoperă cu pastele rămase. Peste restul de ouă bătute se adaugă caşul ras, se amestecă şi se toarnă pe deasupra, în tavă.

Se introduce în cuptorul încălzit şi se coace timp de 40 de minute la 200°C. După ce s-a copt, se taie felii şi se serveşte imediat.

0 comentarii: