Ingrediente:
5 linguri de
unt, 1 lingurită
boia, 500 g carne
de vită, tăiată fâşii sau tocată, 1 ardei
cayenne, 1 morcov
mare, tăiat mărunt, 1 ceapă
albă, mare, tăiată julien, 5 căni cu
apă 2 gălbenuşuri de ou, 2 lingurite
zeamă de lămâie 1 lingurită unt, 1 lingurită
praf de scortişoară, 2 linguri
făină
Preparare:
Se sotează
15 minute, într-un vas înalt, în unt, carnea de vită, ceapa tăiată julien,
morcovul, se amestecă mereu, se adaugă făina şi se omogenizează. Se adaugă apa
şi se lasă să fiarba 1 oră, la foc mic. Separat, se bat ouăle, doar
gălbenuşurile, cu zeama de lămâie şi se incorporează în supa, încet şi
amestecând continuu.
Ardeiul cayenne se mărunteste şi se căleşte în unt. Supa
se toarnă în boluri pentru servire, se adaugă porţionat ardeiul iute şi se
presară praf de scortişoară. Se serveşte caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu