Blogroll

vineri, 3 august 2012

Ciorbă dugun

Ingrediente:

5 linguri de unt, 1 lingurită boia, 500 g carne de vită, tăiată fâşii sau tocată, 1 ardei cayenne, 1 morcov mare, tăiat mărunt, 1 ceapă albă, mare, tăiată julien, 5 căni cu apă 2 gălbenuşuri de ou, 2 lingurite zeamă de lămâie 1 lingurită unt, 1 lingurită praf de scortişoară, 2 linguri făină

Preparare:

Se sotează 15 minute, într-un vas înalt, în unt, carnea de vită, ceapa tăiată julien, morcovul, se amestecă mereu, se adaugă făina şi se omogenizează. Se adaugă apa şi se lasă să fiarba 1 oră, la foc mic. Separat, se bat ouăle, doar gălbenuşurile, cu zeama de lămâie şi se incorporează în supa, încet şi amestecând continuu. 

Ardeiul cayenne se mărunteste şi se căleşte în unt. Supa se toarnă în boluri pentru servire, se adaugă porţionat ardeiul iute şi se presară praf de scortişoară. Se serveşte caldă.

0 comentarii: