Blogroll

luni, 6 august 2012

Miel cu ceapă verde şi salată

Ingrediente:

1 kg carne de miel, cu grăsime 15 fire de ceapă verde, cozile
1 ceapă albă
2 bucheţele de mărar
1 pahar cu apă
2 căpăţâni de salată
1/3 ceaşcă pastă de roşii
1 mână fasole verde
2 morcovi daţi prin răzătoare
1 ardei verde, gras
3 căţei de usturoi
2 cartofi potriviţi 1 vânătă medie
sare, piper, după gust

Preparare:

Carnea se porţionează în 8 bucăţi. Ceapa verde, frunzele, se taie bucăti de 3 cm, salata se spală, frunzele se rotesc ca un sul şi se taie în bucăti de 5 cm. Ceapa albă se taie inele, iar mărarul se toacă fin. Se spală carnea şi se pune într-un vas, impreună cu salata, ceapa verde şi cea albă, mărar şi sare, după gust. Se acoperă carnea cu apa  şi se găteşte 1 1/2 oră.
După ce este făcută carnea, se scoate şi se pune pe un platou de yena, se acoperă cu 1/ 3 ceaşcă pastă de roşii, fasole verde, morcovi, vinete - rondele, ardei verde, gras, tocat, usturoi pisat şi cartofi, tăiaţi în 4,
Se gustă de sare şi piper, se mai toarnă puţină apă, la jumătate şi se introduce la cuptor 1 oră. Se serveşte fierbinte.

0 comentarii: