Ingrediente:
1 kg carne de miel, cu grăsime 15
fire de ceapă verde, cozile
1 ceapă albă
2 bucheţele de mărar
1 pahar cu apă
2 căpăţâni de salată
1/3 ceaşcă pastă de roşii
1 mână fasole verde
2 morcovi daţi prin răzătoare
1 ardei verde, gras
3 căţei de usturoi
2 cartofi potriviţi 1 vânătă medie
sare, piper, după gust
Preparare:
Carnea se porţionează în 8 bucăţi.
Ceapa verde, frunzele, se taie bucăti de 3 cm, salata se spală, frunzele se
rotesc ca un sul şi se taie în bucăti de 5 cm. Ceapa albă se taie inele, iar
mărarul se toacă fin. Se spală carnea şi se pune într-un vas, impreună cu
salata, ceapa verde şi cea albă, mărar şi sare, după gust. Se acoperă carnea cu apa şi se găteşte 1 1/2 oră.
După ce este făcută carnea, se scoate
şi se pune pe un platou de yena, se acoperă cu 1/ 3 ceaşcă pastă de roşii,
fasole verde, morcovi, vinete - rondele, ardei verde, gras, tocat, usturoi pisat
şi cartofi, tăiaţi în 4,
Se gustă de sare şi piper, se mai
toarnă puţină apă, la jumătate şi se introduce la cuptor 1 oră. Se serveşte
fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu