Ingrediente:
1/2 ceaşcă
făină, 1 ceaşcă lapte, 4 ceşti apă, sare, după
gust, 1 ou întreg, 2 linguri
unt, 2 linguri
mentă uscată
Sos:
1 căţel de
usturoi, zdrobit, cu sare 4 linguri iaurt
Preparare:
Se toarnă
făina într-o farfurie adâncă, se face o gaură în mijloc unde se sparge oul, se
omogenizează cu mâna. Peste aluatul format se presară puţină făină, se mai
frâmântă putin si se sfarmă în bucăţele mici, cât vârful degetului.
Între timp,
se pune apa să fiarbă, se toarnă încet bucăţelele de aluat, se amestecă. Se
lasă la foc mic 10 minute. Se toarnă laptele si untul, se lasă să dea un
clocot.
Într-un bol,
se zdrobeste usturoiui, se pisează cu sare si se amestecă cu iaurt, din supă se
iau câteva linguri si se incorporează în compozitia cu iaurt pentru a o subţia.
Aceasta se toarnă apoi în supă. Deasupra se presară mentă uscată sau proaspătă,
se serveste caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu