Blogroll

vineri, 3 august 2012

Supă umak

Ingrediente:

1/2 ceaşcă făină,  1 ceaşcă lapte, 4 ceşti apă, sare, după gust, 1 ou întreg, 2 linguri unt, 2 linguri mentă uscată

Sos:

1 căţel de usturoi, zdrobit, cu sare 4 linguri iaurt

Preparare:

Se toarnă făina într-o farfurie adâncă, se face o gaură în mijloc unde se sparge oul, se omogenizează cu mâna. Peste aluatul format se presară puţină făină, se mai frâmântă putin si se sfarmă în bucăţele mici, cât vârful degetului.

Între timp, se pune apa să fiarbă, se toarnă încet bucăţelele de aluat, se amestecă. Se lasă la foc mic 10 minute. Se toarnă laptele si untul, se lasă să dea un clocot.
Într-un bol, se zdrobeste usturoiui, se pisează cu sare si se amestecă cu iaurt, din supă se iau câteva linguri si se incorporează în compozitia cu iaurt pentru a o subţia. Aceasta se toarnă apoi în supă. Deasupra se presară mentă uscată sau proaspătă, se serveste caldă.

0 comentarii: