Ingrediente:
250 gr spaghete
100-150 gr bacon (sau pancetta)
50 gr parmezan razuit fin (pecorino sau amestec din cele doua)
2 oua
3 linguri ulei masline
sare, piper
100-150 gr bacon (sau pancetta)
50 gr parmezan razuit fin (pecorino sau amestec din cele doua)
2 oua
3 linguri ulei masline
sare, piper
Preparare:
Spaghetele se pun sub forma de evantai la fiert intr-o
oala cu multa apa si sare. Cand se inmoaie la baza, spaghetele vor
aluneca in oala (le puteti ajuta un pic) si le lasati la fiert conform
instructiunilor de pe pachet.
Baconul se taie fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline, la foc mic, astfel inca grasimea sa se topeasca treptat si baconul sa aiba timp sa se prajeasca.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retineti 1/4 cana din apa in care au fiert) si se pun peste baconul care trebuie sa fie deja crocant. Se presara sare si piper (3-4 prize) si se amesteca bine. Focul sub tigaia trebuie sa raman la mic ca sa nu facem omleta la pasul urmator.
Baconul se taie fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline, la foc mic, astfel inca grasimea sa se topeasca treptat si baconul sa aiba timp sa se prajeasca.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retineti 1/4 cana din apa in care au fiert) si se pun peste baconul care trebuie sa fie deja crocant. Se presara sare si piper (3-4 prize) si se amesteca bine. Focul sub tigaia trebuie sa raman la mic ca sa nu facem omleta la pasul urmator.
Se bat ouale si apoi se incorporeaza parmezanul in ele.
Se toarna peste spaghete si se amesteca energic, pana spaghetele sunt
acoperite de ou. Daca devin lipicioase cat timp amestecati, adaugati
treptat apa in care au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata), pana
sosul de pe spaghete arata cremos.
Serviti imediat presarat cu putin piper si parmezan (aromat daca aveti) sau cu bulion pentru o varianta pur romaneasca
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu