Blogroll

marți, 7 august 2012

Macaroane cu rosii

Ingrediente:
2 cepe, 3 căţei de usturoi,  500 ml ulei de măsline
2 linguri pastă de tomate, sare,  1 vârf de cuţit chili
200 g roşii,  1 linguriţă busuioc,  150 ml suc de roşii
500 g macaroane,  100 g măsline,  100 g caş răzuit

Preparare:
Macaroanele se fierb în apă sărată, se scurg, se spală şi se lasă deoparte. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă pasta de tomate, roşiile curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe, sare, şi se fierbe timp de 2 minute. 
Se condimentează cu chili, busuioc mărunţit, se adaugă sucul de roşii şi se fierbe. Se pun şi se amestecă macaroanele, apoi şi măslinele tăiate în două, după care compoziţia obţinută se toarnă într-un vas de sticlă termore­zistentă, unsă cu ulei. Se presară caş răzuit şi se dă la cup­tor timp de 10 minute.

Dacă se prepară la rece, se răcesc macaroanele şi sosul de tomate, şi se servesc fără caş.


0 comentarii: