Ingrediente:
2
cepe, 3 căţei de usturoi, 500 ml ulei de
măsline
2
linguri pastă de tomate, sare, 1 vârf de
cuţit chili
200 g roşii, 1
linguriţă busuioc, 150 ml suc de roşii
500
g macaroane, 100 g măsline, 100 g caş răzuit
Preparare:
Macaroanele se fierb în apă
sărată, se scurg, se spală şi se lasă deoparte. Ceapa şi usturoiul se toacă
mărunt şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă pasta de tomate, roşiile
curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe, sare, şi se fierbe timp de 2 minute.
Se condimentează cu chili, busuioc mărunţit, se adaugă sucul de roşii şi se
fierbe. Se pun şi se amestecă macaroanele, apoi şi măslinele tăiate în două,
după care compoziţia obţinută se toarnă într-un vas de sticlă termorezistentă, unsă
cu ulei. Se presară caş răzuit şi se dă la cuptor timp de 10 minute.
Dacă se prepară la rece, se răcesc macaroanele şi
sosul de tomate, şi se servesc fără caş.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu