Blogroll

vineri, 3 august 2012

Supa de rosii turceasca

 Ingrediente:

7 rosii mari, 1 ceapă albă, mare, 1 vârf cuţît de nucsoară, 1 vârf cuţit oregano, 1 vârf cuţit zahăr, 1 legătură pătrunjel proaspăt, 1 frunză de dafin, 4 cesti supă de pui, unt, 1 lingurită făină, 1/4 cească smântână dulce sare, piper, după gust

Preparare:

Se decojesc rosiile si se taie cubuleţe, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat, se asezonează cu
oregano, zahăr, nucşoară, piper si frunza de dafin. Se taie ceapa julien si se căleste în unt, la foc mic, până devine aurie, apoi se toarnă compozitia preparată mai înainte, cu roşii şi pătrunjel. Se omogenizează si se lasă la foc mic 15 minute până se înmoaie rosiile.

Se toarnă supa de pui si se amestecă. Se lasă pe foc 10 minute. Se scoate frunza de dafin pentru a nu face supa amară. Separat, se face o îngrosală din unt si făină, se toarnă în supă, încet să nu se facă cocoloaşe. La final, se toarnă smântâna dulce şi sare, piper, după gust. Se serveşte caldă.



0 comentarii: