Ingrediente:
7 rosii mari, 1 ceapă
albă, mare, 1 vârf cuţît
de nucsoară, 1 vârf cuţit
oregano, 1 vârf cuţit
zahăr, 1 legătură
pătrunjel proaspăt, 1 frunză de
dafin, 4 cesti supă
de pui, unt, 1 lingurită
făină, 1/4 cească
smântână dulce sare, piper,
după gust
Preparare:
Se decojesc
rosiile si se taie cubuleţe, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat, se
asezonează cu
oregano,
zahăr, nucşoară, piper si frunza de dafin. Se taie ceapa julien si se căleste
în unt, la foc mic, până devine aurie, apoi se toarnă compozitia preparată mai
înainte, cu roşii şi pătrunjel. Se omogenizează si se lasă la foc mic 15 minute
până se înmoaie rosiile.
Se toarnă
supa de pui si se amestecă. Se lasă pe foc 10 minute. Se scoate frunza de dafin
pentru a nu face supa amară. Separat, se face o îngrosală din unt si făină, se
toarnă în supă, încet să nu se facă cocoloaşe. La final, se toarnă smântâna
dulce şi sare, piper, după gust. Se serveşte caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu