Ingrediente:
2 cepe albe, tăiate
inele 3/4 ceaşcă uIei de măsline sare, piper, după gust 2 ardei graşi, roşii, 1 legătură mică
pătrunjel proaspăt, linguriţă boia iute, 500 g ficat de miel, 1/4 ceaşcă Raki sau
ouzo, 1/4 ceaşcă făină
Pentru garnisire:
2 roşii tăiate rondele,
nedecojite, 1 roşie nedecojită tăiată in 4, 1 lămâie tăiată în 4
Preparare:
Se pune ceapa cu sare
intr-o strecurătoare, se lasă să stea, la temperatura incăperii, 30 de minute,
apoi se limpezeşte cu apă şi se usucă. Ceapa se amestecă cu pătrunjel şi ardeii
graşi, tăiati fâşii subtiri. Într-un alt vas, ficatul de miel, tăiat cubulete
de 1,5 cm, se omogenizează cu făina şi cu Raki.
Se infierbântă uleiul,
se pune ficatul de mieI şi se amestecă pe foc, cu lingura de lemn, 5-6 minute,
până când camea işi schimbă culoarea, se asezonează cu sare şi se pun câteva
fâşii de ardei. Se scoate carnea pe prospot de hârtie, să absoarbă surplusul de
ulei.
Se ia un platou rotund,
mare, se face un pat din ceapă şi ardeii graşi, deasupra, pe mijloc se aşază
ficatul de miel, se împrejmuieşte cu rondele de roşii. Pentru decor, pe
marginea circulară a platoului, se pun altemativ bucăti din roşia şi lămâia,
tăiate in 4.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu