Ingrediente:
8 roşii lunguieţe,
tăiate felii 2 ceşti sos tomat, 2 căţei de
usturoi, pisat, 1 ceapă medie, tăiată julien 1 Iingură ulei de măsline, 1
linguriţă ardei iute jalaperio, mărunţit, 1/2 linguriţă ardei cayenne, 2 linguriţe boia dulce, 1 linguriţă
turmeric, 1 linguriţă sare sau după gust,
1 linguriţă piper negru, măcinat, 1 linguriţă zahăr, 1 ceaşcă suc de roşii, 1/2 ceaşcă supă de legume, 4 ouă mari, 4 lipii incălzite
Preparare:
Într-o tigaie mare, înaltă se sotează ceapa până
devine aurie, se adaugă usturoiul, ardeiul jalaperio şi se amestecă pe foc mic
3 minute. Se toarnă, în aceeaşi tigaie, roşiile proaspete şi se fierbe
compoziţia 5 minute.
Se pun boiaua dulce, turmericul, sare, piper şi zahăr,
se omogenizează. Se toarnă sucul de roşii şi supa de legume şi se lasă să dea
în clocot. Se amestecă ocazional pentru a nu se prinde de
fundul tigaii. Se gustă
de sare şi piper.
Se incorporează ouăle,
albuş şi gălbenuş la un loc, rând pe rând, cu atenţie să nu se imprăştie
gălbenuşurile, se lasă la foc mic 8-10 minute, până se solidifică
gălbenuşurile.
Sympatico.Ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu