Blogroll

vineri, 3 august 2012

Şakşuka

 Ingrediente:
8 roşii lunguieţe, tăiate felii 2 ceşti sos tomat, 2 căţei de usturoi, pisat, 1 ceapă medie, tăiată julien 1 Iingură ulei de măsline, 1 linguriţă ardei iute jalaperio, mărunţit, 1/2 linguriţă ardei cayenne, 2 linguriţe boia dulce, 1 linguriţă turmeric, 1 linguriţă sare sau după gust, 1 linguriţă piper negru, măcinat, 1 linguriţă zahăr, 1 ceaşcă suc de roşii, 1/2 ceaşcă supă de legume, 4 ouă mari, 4 lipii incălzite
Preparare:

Într-o tigaie mare, înaltă se sotează ceapa până devine aurie, se adaugă usturoiul, ardeiul jalaperio şi se amestecă pe foc mic 3 minute. Se toarnă, în aceeaşi tigaie, roşiile proaspete şi se fierbe compoziţia 5 minute.

Se pun boiaua dulce, turmericul, sare, piper şi zahăr, se omogenizează. Se toarnă sucul de roşii şi supa de legume şi se lasă să dea în clocot. Se amestecă ocazional pentru a nu se prinde de
fundul tigaii. Se gustă de sare şi piper.

Se incorporează ouăle, albuş şi gălbenuş la un loc, rând pe rând, cu atenţie să nu se imprăştie gălbenuşurile, se lasă la foc mic 8-10 minute, până se solidifică gălbenuşurile.

Se fac porţii egale, in 4 boluri, din compoziţia rezultată, se serveşte cu pide fierbinte.

Sympatico.Ro 

0 comentarii: