Ingrediente:
1 kilogram de cartofi (roşii sunt cei mai buni), 1 ceapă albă, 200 grame de bacon, 3 linguri ulei (sau două de untură), 1 lingură rasă de boia de ardei dulce, sare şi piper
pătrunjel verde tocat, pentru servire
pătrunjel verde tocat, pentru servire
Preparare:
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe mărişoare sau rondele, după preferinţă.
Puneţi cartofii la fiert, în apă cu sare şi o lingură de ulei.
Până fierb cartofii curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o julienne. Tăiaţi cubuleţe sau fâşii baconul.
Încingeţi uleiul (sau untura) rămas şi rumeniţi ceapa şi baconul.
Adăugaţi boia de ardei şi lăsaţi-o să-şi elibereze aroma şi culoarea.
După ce s-au fiert, adăugaţi şi cartofii scurşi de apă şi rumeniţi
împreună cu restul ingredientelor. Aveţi grijă să nu îi rupeţi.
Cartofii ţărăneşti se servesc fierbinţi ca garnitură pentru şniţele sau fripturi la tavă sau simpli ca atare, cu verdeaţă proaspăt tocată peste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu