Blogroll

luni, 6 august 2012

Chiftele de miel - Kofte cu miel

Ingrediente:

1 ceaşcă pesmet
500 g carne de miel, slabă, tocată
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper pudră
1 linguriţă chimion măcinat
1 linguriţă mentă uscată
2 căţei de usturoi
2 linguri pătrunjel 1 ou
1 lingură ulei de măsline

Preparare:

Într-un bol mare, se amestecă pătrunjelul, usturoiul, condimentele şi carnea tocată. Se frământă compoziţia, se adaugă oul, se omogenizează până se absoarbe oul şi compoziţia are o textură fină. Se formează chiftele lunguieţe, în palme, care se prăjesc la foc iute. Se scurg de ulei pe şerveţele de hârtie.
Se pot servi cu iaurt şi sos tahina, în pita, sau pe un pat de orez, alături de roşii sau castraveti murati, ceapă tăiată julien şi puţină varză murată.


0 comentarii: