Ingrediente:
1 ceaşcă pesmet
500 g carne de miel, slabă, tocată
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper pudră
1 linguriţă chimion măcinat
1 linguriţă mentă uscată
2 căţei de usturoi
2 linguri pătrunjel 1 ou
1 lingură ulei de măsline
Preparare:
Într-un bol mare, se amestecă
pătrunjelul, usturoiul, condimentele şi carnea tocată. Se frământă compoziţia,
se adaugă oul, se omogenizează până se absoarbe oul şi compoziţia are o textură
fină. Se formează chiftele lunguieţe, în palme, care se prăjesc la foc iute. Se
scurg de ulei pe şerveţele de hârtie.
Se pot servi cu iaurt şi sos tahina,
în pita, sau pe un pat de orez, alături de roşii sau castraveti murati, ceapă
tăiată julien şi puţină varză murată.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu