Blogroll

vineri, 3 august 2012

Vinete prăjite cu brânză

Ingrediente:

1 vânătă medie 
Umplutură:

1 ceaşcă brânză Halloumi sau Mozzarella rasă, 1 lingură făină, 1 linguriţă mentă proaspătă, 1/4 ceaşcă mărar tocat, 1 ou, ulei de floarea soarelui

Preparare:
Se spală vânata, se decojeşte de-a lungul, în fâşii, alternativ, apoi se taie rondele, nu prea subţiri. Se pun  rondelele la înmuiat în apă 20 de minute, apoi se scot pe un prosop de hârtie, să se scurgă de apă.

Se omogenizează restul ingredientelor, exceptând uleiul, se ia cu o linguriţă din compoziţia rezultată şi se plasează pe fiecare felie de vânătă.

Se infierbântă uleiul în tigaie, la foc mediu-mare, şi se prăjesc rondelele, întorcându-le de pe-o parte pe alta. Se aşază pe un platou, pe şerveţele de hârtie, să se absoarbă uleiul. Se servesc calde.

0 comentarii: