Ingrediente:
4 roşii
mari, 1 vânătă l lingurita piper măcinat
1/2 ceapă,
sare, 2 căţei de usturoi
100 ml ulei
de măsline
1 galbenus
de ou, 2 linguriţe smântână, ½ linguriţă muştar
½ lingurita
zeamă de lămâie, 6 fire de pătrunjel verde
Preparare:
Vanata se
spală, se scurge şi se şterge bine, apoi se coace la foe deschis, pe fiecare
parte, aproximativ câte 8 minute, după care se răceşte în apă.
Se curata de coaja, se taie marunt. Se prepara o maioneza astfel: ceapa si nusturoiul tocate marunt se pun într-un vas, se
adaugă gălbenuşul, muştarul, sare şi piper şi se amestecă până ce totul. devine
o compoziţie spumoasă.
Uleiul se adaugă puţin câte puţin, mestecând mereu.
Se
potriveşte cu zeamă de lămâie, după care se amestecă cu vânăta tăiată mărunt.
Roşiile se spală, si se scurg, se taie părţile superioare în formă de căpăcele,
se scoate miezul şi se umplu cu pasta de vinete, peste care se aşază capacele.
Se
orneaza cu pătrunjel mărunţit şi se ţin
în frigider până la masa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu