Blogroll

marți, 7 august 2012

Rosii umplute cu pasta de vinete

Ingrediente:

4 roşii mari, 1 vânătă l lingurita piper măcinat
1/2 ceapă, sare, 2 căţei de usturoi
100 ml ulei de măsline
1 galbenus de ou,  2 linguriţe smântână, ½  linguriţă muştar
½ lingurita zeamă de lămâie, 6 fire de pătrunjel verde


Preparare:
 
Vanata se spală, se scurge şi se şterge bine, apoi se coa­ce la foe deschis, pe fiecare parte, aproximativ câte 8 mi­nute, după care se răceşte în apă. 

Se curata de coaja, se taie marunt. Se prepara o maioneza astfel: ceapa si nusturoiul tocate marunt se pun într-un vas, se adaugă gălbenu­şul, muştarul, sare şi piper şi se amestecă până ce totul. de­vine o compoziţie spumoasă. 

 Uleiul se adaugă puţin câte puţin, mestecând mereu. 

Se potriveşte cu zeamă de lămâie, după care se amestecă cu vânăta tăiată mărunt. Roşiile se spală, si se scurg, se taie părţile superioare în formă de că­păcele, se scoate miezul şi se umplu cu pasta de vinete, peste care se aşază capacele.

Se orneaza  cu pătrunjel mărunţit şi se ţin în frigider până la masa.








0 comentarii: