Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Ciorba taraneasca

Ingrediente:

1/4 ceaşcă unt nesărat, 2 fire praz, tocate, doar partea albă, 1 ceapă albă, mică, tocată, 1 nap mic, feliat, 2 cătei de usturoi, zdrobiti, 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt, 1 ceaşcă carne de pui, dezosată, fără piele 1/4 ceaşcă făină, 2 morcovi tăiati mărunt 6 ceşti supă de pui, 3 linguri zeamă de lămâie, 2 bucăti păstârnac, tocate, 2 cartofi mici, tăiati mărunt 1 telină mică, tocată sare, piper, după gust

Preparare:

Se topeşte untul şi se călesc ceapa cu usturoiul, 3 minute, amestecând continuu, până ce ceapa devine sticloasă. Se adaugă carnea de pui, tocată, morcovii, păstârnacul, cartofii, telina, prazul, napul şi pătrunjelul. Se presară făina si se omogenizează, apoi se toarnă supa de pui şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cu vasul acoperit, 40 de minute. Se asezonează cu sare, piper, zeama de lămâie, după gust şi se dă în clocot. Se serveşte fierbinte, garnisită cu feliute de lămâie.

0 comentarii: