Ingrediente:
1/4 ceaşcă unt nesărat, 2 fire praz, tocate,
doar partea albă, 1 ceapă albă, mică,
tocată, 1 nap mic, feliat, 2 cătei de usturoi,
zdrobiti, 1 legătură mică de
pătrunjel proaspăt, 1 ceaşcă carne de pui,
dezosată, fără piele 1/4 ceaşcă făină, 2 morcovi tăiati mărunt
6 ceşti supă de pui, 3 linguri zeamă de
lămâie, 2 bucăti păstârnac,
tocate, 2 cartofi mici, tăiati
mărunt 1 telină mică, tocată sare, piper, după gust
Preparare:
Se topeşte untul şi se
călesc ceapa cu usturoiul, 3 minute, amestecând continuu, până ce ceapa devine
sticloasă. Se adaugă carnea de pui, tocată, morcovii, păstârnacul, cartofii,
telina, prazul, napul şi pătrunjelul. Se presară făina si se omogenizează, apoi
se toarnă supa de pui şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cu vasul acoperit, 40
de minute. Se asezonează cu sare, piper, zeama de lămâie, după gust şi se dă în
clocot. Se serveşte fierbinte, garnisită cu feliute de lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu