Blogroll

luni, 6 august 2012

Miel cu măsline şi sos de anşoa

Ingrediente:

6 fileuri de miel, a 200 g fiecare
2 linguri ulei de măsline
2 linguriţe cimbru tocat
1 linguriţă rozmarin, tocat
1 linguriţă usturoi pisat
1 lingură unt
1/2 ceaşcă vin alb
1 ceaşcă supă de miel
1/4 ceaşcă piure de tomate
2 linguri măsline negre tocate, 1 lingură anşoa, măruntită sare, piper, după gust

Preparare:

Se freacă bucăţile de carne cu ulei de măsline, cimbru şi rozmarin, se lasă la marinat câteva ore la frigider.
Se prepară un sos, prin sotarea usturoiului în unt, până işi schimbă culoarea. Se toarnă vinul alb, supa de miel şi pasta de tomate, se omogenizează, se incorporează anşoa, sare şi piper, după gust.
Camea de miel se frige la grătar, una dintre bucăţile prăjite se taie feliuţe. Se serveşte pe platou, cu sos şi feliuţe de miel deasupra. Ca şi garnitură: orez sau cartofi.


0 comentarii: