Blogroll

duminică, 19 august 2012

Salata de legume multicolora

Ingrediente:

250 g dovlecei 
1 gogoşar 
1 ceapă
1 căţel de usturoi 
10 măsline
6 roşii 
1 legătură de ceapă verde, sare
1/2 linguriţă oregano, 1 vârf de cuţit piper măcinat
1/2 linguriţă mărar,  3 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă zahăr, 5 linguri ulei de măsline

Preparare:

Dovlecelul se spală, se înlătură cele două capete şi se taie felii. 
Gogoşarul se curăţă de cotor şi se taie fâşii subţiri, ceapa rondele, iar usturoiul se toacă mărunt. 

Roşiile se taie în două, se îndepărtează miezul cu seminţele şi se taie felii. Toate aceste legume se pun într-un castron adânc, se ada­ugă sare, piper şi zahăr, se condimentează cu oregano şi mărar. 

Se mai adaugă ceapa verde tocată mărunt, măsline­le, se stropeşte cu zeama de lămâie şi uleiul de măsline, se amestecă cu grijă şi se lasă la rece în frigider timp de 20 de minute.

0 comentarii: