Ingrediente:
250 g dovlecei
1 gogoşar
1 ceapă
1 căţel de usturoi
10
măsline
6 roşii
1 legătură de
ceapă verde, sare
1/2 linguriţă oregano, 1
vârf de cuţit piper măcinat
1/2 linguriţă mărar, 3
linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă zahăr, 5
linguri ulei de măsline
Preparare:
Dovlecelul se spală, se
înlătură cele două capete şi se taie felii.
Gogoşarul se curăţă de cotor şi se
taie fâşii subţiri, ceapa rondele, iar usturoiul se toacă mărunt.
Roşiile se
taie în două, se îndepărtează miezul cu seminţele şi se taie felii. Toate
aceste legume se pun într-un castron adânc, se adaugă sare, piper şi zahăr, se
condimentează cu oregano şi mărar.
Se mai adaugă ceapa verde tocată mărunt,
măslinele, se stropeşte cu zeama de lămâie şi uleiul de măsline, se amestecă
cu grijă şi se lasă la rece în frigider timp de 20 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu