Blogroll

marți, 7 august 2012

Ciorba de fasole verde cu rosii si carne de oaie

Ingrediente:

1 kg carne de oaie,  800 g fasole verde
500 ml suc de roşii, 1 ceapă, sare, 2 linguri ulei
1,5 linguri făină, 1 legătură de pătrunjel
1/2 linguriţă oţet, 1 lingură untură
500 ml zeamă de oase

Preparare:

Ceapa tocată se căleşte în puţină untură. Carnea de oaie se curăţă de părţile cu seu şi pieliţă, se taie apoi în cu­buleţe, se adaugă peste ceapă şi se înăbuşă timp de 25 mi­nute.

Păstăile de fasole se rup în bucăţi de 2 cm, se pun peste carne, apoi se adaugă zeama de oase şi sucul de ro­şii. 

Se potriveşte după,,gust cu sare, oţet şi se adaugă pă­trunjelul tocat mărunt. In uleiul încins se prăjeşte uşor făina şi totul se toarnă peste ciorbă, să devină mai deasă. 

Se adaugă sare, dacă mai este nevoie, şi se mai fierbe încă 10 minute. Se serveşte fierbinte, cu pâine neagră.


0 comentarii: