Ingrediente:
1 kg carne
de oaie, 800 g fasole verde
500 ml suc
de roşii, 1 ceapă, sare, 2 linguri ulei
1,5 linguri
făină, 1 legătură de pătrunjel
1/2
linguriţă oţet, 1 lingură untură
500 ml
zeamă de oase
Preparare:
Ceapa
tocată se căleşte în puţină untură. Carnea de oaie se curăţă de părţile cu seu
şi pieliţă, se taie apoi în cubuleţe, se adaugă peste ceapă şi se înăbuşă timp
de 25 minute.
Păstăile de fasole se rup în bucăţi de 2 cm, se pun peste carne,
apoi se adaugă zeama de oase şi sucul de roşii.
Se potriveşte după,,gust cu
sare, oţet şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. In uleiul încins se prăjeşte
uşor făina şi totul se toarnă peste ciorbă, să devină mai deasă.
Se adaugă
sare, dacă mai este nevoie, şi se mai fierbe încă 10 minute. Se serveşte
fierbinte, cu pâine neagră.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu