Ingrediente:
1 ceaşcă bulgur, spălat
şi scurs de apă, 1 ceaşcă linte roşie,
spălată şi scursă de apă, 1 ceapă albă, mare, tăiată julien, 1/2 ceaşcă ulei de floarea-soarelui, 1 lingură pastă de
tomate, 2 linguri chimion zeama de la 1 lămaie, 1
linguriţă sare, 1/2 ceaşcă pătrunjel, tocat
fin
Preparare:
Se fierbe lintea în 2 1/2 ceşti cu apă, la foc mic, până se înmoaie. Când
aproape s-a evaporat apa se adaugă bulg-ur, se lasă
la foc mic, până se evaporă apa de tot. Se acoperă vasul şi se pune deoparte intr-un alt vas, de
mărime medie, se sotează ceapa în uleiul de floareasoarelui, se adaugă
ingredientele, rând pe rând, exceptând pătrunjelul tocat. Se toarnă tot în
acest vas lintea şi bulgurul. Se lasă vasul la foc mic, amestecând ocazional,
până ce mixtura devine ca un aluat şi se desprinde de pe marginile vasului, cca
8-10 minute. Se acoperă vasul şi se lasă deoparte, la temperatura incăperii, o
oră.
Se incorporează pătrunjelul, omogenizând cu mâinile,
se formează bile lunguieţe în palme. Se pot păstra la frigider. Se servesc cu
frunze de salată verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu