Blogroll

vineri, 3 august 2012

Pastă de linte

      Ingrediente:
1 ceaşcă bulgur, spălat şi scurs de apă, 1 ceaşcă linte roşie, spălată şi scursă de apă, 1 ceapă albă, mare, tăiată julien, 1/2 ceaşcă ulei de floarea-soarelui, 1 lingură pastă de tomate, 2 linguri chimion zeama de la 1 lămaie, 1 linguriţă sare, 1/2 ceaşcă pătrunjel, tocat fin 

Preparare: 

Se fierbe lintea în 2 1/2 ceşti cu apă, la foc mic, până se înmoaie. Când aproape s-a evaporat apa se adaugă bulg-ur, se lasă la foc mic, până se evaporă apa de tot. Se acoperă vasul şi se pune deoparte intr-un alt vas, de mărime medie, se sotează ceapa în uleiul de floarea­soarelui, se adaugă ingredientele, rând pe rând, exceptând pătrunjelul tocat. Se toarnă tot în acest vas lintea şi bulgurul. Se lasă vasul la foc mic, amestecând ocazional, până ce mixtura devine ca un aluat şi se desprinde de pe marginile vasului, cca 8-10 minute. Se acoperă vasul şi se lasă deoparte, la temperatura incăperii, o oră.

Se incorporează pătrunjelul, omogenizând cu mâinile, se formează bile lunguieţe în palme. Se pot păstra la frigider. Se servesc cu frunze de salată verde.

0 comentarii: