Blogroll

vineri, 3 august 2012

Brek cu cartofi

Ingrediente:
1 pachet foietaj
Umplutura: 
4 cartofi noi, medii, 1 ceapă medie, tăiată julien,  2 linguri unt, 1/21inguriţă ardei iute  pisat sare, piper, după gust
Garnisire:
1 gălbenuş, 1 linguriţă seminţe de cernuşcă
Preparare:
Se curăţă cartofii, se fierb şi se pisează. Se sotează cepa în unt, se omogenizează apoi cu restul ingredientelor şi cu piureul de cartofi.

Din foietaj se iau 3 foi suprapuse, care se taie de-a lungul, în fâşii dreptunghiulare inguste de o palmă şi lungi, se taie de sus până jos. Compoziţia se plasează în partea de sus a dreptughiului foii, se rulează uşor, fără a se apăsa, capetele fiecărui rulou format se înmoaie în apă şi se închid apăsând cu degetele.

Într-o tavă se pune hârtie de copt, se aranjează rulourile cât să încapă, fără a le înghesui foarte tare pentru a nu se  lipi între ele, acestea se ung cu gălbenuş bătut să prindă culoare şi luciu, se presară deasupra seminţe de cernuşcă. Se introduc în cuptorul preincălzit, se coc 15-20 de minute sau până când prind culoare. 

Se servesc calde.

0 comentarii: