Ingrediente:
1
pachet foietaj
Umplutura:
4
cartofi noi, medii, 1
ceapă medie, tăiată julien, 2 linguri
unt, 1/21inguriţă ardei iute pisat sare,
piper, după gust
Garnisire:
1 gălbenuş, 1 linguriţă
seminţe de cernuşcă
Preparare:
Se curăţă cartofii, se fierb şi se pisează. Se sotează
cepa în unt, se omogenizează apoi cu restul ingredientelor şi cu piureul de
cartofi.
Din foietaj se iau 3 foi
suprapuse, care se taie de-a lungul, în fâşii dreptunghiulare inguste de o
palmă şi lungi, se taie de sus până jos. Compoziţia se plasează în partea de
sus a dreptughiului foii, se rulează uşor, fără a se apăsa, capetele fiecărui
rulou format se înmoaie în apă şi se închid apăsând cu degetele.
Într-o tavă se pune
hârtie de copt, se aranjează rulourile cât să încapă, fără a le înghesui foarte
tare pentru a nu se lipi între ele, acestea se ung cu gălbenuş bătut
să prindă culoare şi luciu, se presară deasupra seminţe de cernuşcă. Se
introduc în cuptorul preincălzit, se coc 15-20 de minute sau până când prind
culoare.
Se servesc calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu