Ingrediente:
500 g
măruntaie de viţel, 1 litru apă, sare, piper,
după gust, 5 linguri
unt, 4 linguri făină, 2
gălbenuşuri
Sos:
4 căţei de
usturoi, zdrobiţi, cu sare, 7 linguri oţet
Preparare:
Măruntaiele
se taie cubuleţe şi se fierb în apă aproximativ 2 ore, până se frăgezesc.
Se adună spuma de la suprafaţă cu o spumiera si se aruncă. Separat, se topeşte
untul şi se încorporează făina, amestecând continuu să nu se facă cocoloaşe, se
toarnă 1 ceaşcă din supa de carne, după care, tot conţinutul se pune în oală,
peste carne, se omogenizează, se lasă la foc mic 20 de minute.
Se iau
câteva linguri din supa fierbinte şi se amestecă cu gălbenuşurile, într-un alt
vas, după care, continutul se incorporează în supă, învârtirtd cu lingura de
lemn.
Se toarnă
oţetul peste usturoiul pisat, se amestecă, apoi se pune în supa de măruntaie.
Se serveşte fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu