Blogroll

vineri, 3 august 2012

Supă de măruntaie

Ingrediente:

500 g măruntaie de viţel, 1 litru apă, sare, piper, după gust, 5 linguri unt, 4 linguri făină, 2 gălbenuşuri

Sos:

4 căţei de usturoi, zdrobiţi, cu sare, 7 linguri oţet

Preparare:

Măruntaiele se taie cubuleţe şi se fierb în apă aproximativ 2 ore, până se frăgezesc. Se adună spuma de la suprafaţă cu o spumiera si se aruncă. Separat, se topeşte untul şi se încorporează făina, amestecând continuu să nu se facă cocoloaşe, se toarnă 1 ceaşcă din supa de carne, după care, tot conţinutul se pune în oală, peste carne, se omogenizează, se lasă la foc mic 20 de minute.

Se iau câteva linguri din supa fierbinte şi se amestecă cu gălbenuşurile, într-un alt vas, după care, continutul se incorporează în supă, învârtirtd cu lingura de lemn.

Se toarnă oţetul peste usturoiul pisat, se amestecă, apoi se pune în supa de măruntaie. Se serveşte fierbinte.

0 comentarii: