Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Supă de legume

Ingrediente:

6 ceşti cu apă, 4 frunze de telină 2 linguri de făină, 1 frunză de sfeclă, 2 linguri de unt
5-6 linguri pătrunjel tocat, 1 ceapă albă, medie, 2 cartofi mici, 1 morcov mic, 1 gălbenuş, 1 ceaşcă de lapte, 100 g orez, sare, după gust


Preparare:

Se curătă ceapa de coajă, apoi se căleşte în unt, 5 minute, la foc mic, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se incorporează făina, se omogenizează pe foc, până devine maronie. Se toarnă apa şi se lasă să fiarbă. Se spală legumele şi se taie cubulete, se gratinează uşor. Se spală orezul în 3-4 ape. Legumele şi orezul se adaugă în supă şi se lasă să fiarbă 45 de minute, până devin moi. Într-un vas separat, se bate gălbenuşul cu lapte şi 2-3 linguri de supă fierbinte, apoi se incorporează lent în supă, amestecând repede. Se serveşte fierbinte.

0 comentarii: