Ingrediente:
6 ceşti cu apă, 4 frunze de telină 2 linguri de făină, 1 frunză de sfeclă, 2 linguri de unt
5-6 linguri pătrunjel
tocat, 1 ceapă albă, medie, 2 cartofi mici, 1
morcov mic, 1 gălbenuş, 1 ceaşcă de lapte, 100
g orez, sare, după gust
Preparare:
Se curătă ceapa de
coajă, apoi se căleşte în unt, 5 minute, la foc mic, amestecând mereu cu
lingura de lemn. Se incorporează făina, se omogenizează pe foc, până devine
maronie. Se toarnă apa şi se lasă să fiarbă. Se spală legumele şi se taie
cubulete, se gratinează uşor. Se spală orezul în 3-4 ape. Legumele şi orezul se
adaugă în supă şi se lasă să fiarbă 45 de minute, până devin moi. Într-un vas
separat, se bate gălbenuşul cu lapte şi 2-3 linguri de supă fierbinte, apoi se
incorporează lent în supă, amestecând repede. Se serveşte fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu