Blogroll

marți, 7 august 2012

Supa de rosii cu galuste si condimente

Ingrediente:

1 kg de tomate, 1l zeamă de oase
80 g ţelină, sare
1 linguriţă mică de piper măcinat , 1 lingură zahăr
1 linguriţă busuioc , 1 linguriţă cimbrişor
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 conservă mică de pastă de tomate, 1 ou
1 lingură mare de făină

Preparare:

Zeama de oase se pune la fiert, se adaugă pasta de to­mate, apoi se lasă să fiarbă în continuare. Se pun deoparte 4 roşii, restul se taie felii şi se adaugă la supă împreună Cu ţelina curăţată, tăiată în bucăţi mai mici.

Se adaugă sare, piper, busuioc, cimbrişor şi se mai fierbe timp de 25 de minute, după care se răceşte puţin şi se trece printr-o sită deasă, se pune la fiert din nou şi se potriveşte gustul cu zeamă de lămâie şi zahăr.

Se opăresc roşiile puse deopar­te, se curăţă de coajă, se taie şi se îndepărtează partea cu seminţe, după care se taie în cubuleţe. Se freacă un ou cu faina, se adaugă puţină sare şi în palmă se fac găluşte care se fierb în supa pregătită. Se adaugă cubuleţele de roşii şi se continuă fierberea încă 10 minute.

oalacubunatati.ro

0 comentarii: