Ingrediente:
1 kg de
tomate, 1l zeamă de oase
80 g
ţelină, sare
1 linguriţă
mică de piper măcinat , 1 lingură zahăr
1 linguriţă
busuioc , 1 linguriţă cimbrişor
1 linguriţă
zeamă de lămâie
1 conservă
mică de pastă de tomate, 1 ou
1 lingură
mare de făină
Preparare:
Zeama de
oase se pune la fiert, se adaugă pasta de tomate, apoi se lasă să fiarbă în
continuare. Se pun deoparte 4 roşii, restul se taie felii şi se adaugă la supă
împreună Cu ţelina curăţată, tăiată în bucăţi mai mici.
Se adaugă
sare, piper, busuioc, cimbrişor şi se mai fierbe timp de 25 de minute, după
care se răceşte puţin şi se trece printr-o sită deasă, se pune la fiert din nou
şi se potriveşte gustul cu zeamă de lămâie şi zahăr.
Se opăresc
roşiile puse deoparte, se curăţă de coajă, se taie şi se îndepărtează partea
cu seminţe, după care se taie în cubuleţe. Se freacă un ou cu faina, se adaugă
puţină sare şi în palmă se fac găluşte care se fierb în supa pregătită. Se
adaugă cubuleţele de roşii şi se continuă fierberea încă 10 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu