Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină, 50 g drojdie ,
1 linguriţă sare
2 linguri ulei de măsline;
200 g caş mozzarella, 6 roşii ,200 ml ulei de măsline
10 măsline, 1 lingură oregano, 2 roşii, 1 ceapă
1 linguriţă de frunze de ţelină tocate
1 lingură de pătrunjel verde
tocat, 1 lingură busuioc
Sare, 1 vârf de cuţit piper măcinat.
Preparare:
Se pregăteşte aluatul din
făină, drojdie, sare, 2 linguri ulei de măsline şi 250 ml apă.
Se lasă să se odihnească o
oră, apoi se întinde, gros cam de un deget, pe o planşetă presărată cu făină.
Roşiile se taie în felii rotunde şi se usucă la soare timp de 5 ore, apoi se
aşază în 200 ml ulei de măsline.
Aluatul se înţeapă din loc
în loc cu furculiţa şi se acoperă cu feliile scurse de roşii. Ceapa tocată se
căleşte în ulei, se condimentează cu ţelina şi pătrunjelul tocate mărunt,
busuioc, piper măcinat şi sare.
Se toarnă apoi peste aluat, se presară caşul şi
măslinele tăiate în două.
Se pune în cuptorul preincălzit,
unde se lasă timp de 15 minute, până se coace aluatul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu