Blogroll

luni, 6 august 2012

Miel cu sos de vinete şi brânză parmesan

Ingrediente: 

Pentru friptură:

1 ceapă mare, feliată
1 lingură ulei vegetal
700 g carne de miel, tăiată cubuleţe
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
500 g roşii, decojite, fără seminţe sare, zahăr, piper, după gust

Sosul-cremă, de vinete:

500 g vinete
2 linguri suc de lămâie
4 linguri unt
2 linguri făină
2 ceşti lapte cald
1 liguriţă nuci măcinate
1/2 ceaşcă brânză parmesan

Preparare:

Friptura: Se căleşte ceapa până devine sticloasă, apoi se adaugă carnea, se omogenizează, se prăjeşte puţin
carnea până îşi schimbă culoarea. Se adaugă usturoiul, roşiile decojite, sare, zahăr şi piper praf, după gust. Se toarnă apă cât să acopere, se pune capac şi se fierbe, la foc redus 1 1/2 oră, până se frăgezeşte carnea. Dacă scade lichidul, se mai completează pentru a-i conferi consistentă.
Sosul: Se coc vinetele apoi se curăţă de coajă, se stoarce zeamă de lămâie să albească vinetele. Separat, se topeşte unt, se adaugă făină şi se amestecă 3 minute, se toarnă gradual laptele călduţ şi se amestecă continuu, să nu se facă cocoloaşe. Se asezonează cu nuci măcinate.
Vinetele se scurg în strecurătoare, se blenează împreună cu sosul, se gustă de sare şi piper, se presară brânza dată prin răzătoare.
Friptura se aşază pe un platou, lângă se toarnă sos. Se poate servi cu orez.



0 comentarii: