Blogroll

luni, 6 august 2012

Urfa cu miel

Ingrediente:

1 1/2 kg carne de miel, tocată 6 bucăţi pita
5 linguri de unt
1 pahar supă de miel
2 cepe
1 lingură ulei de măsline
2 roşii
1 bucheţel pătrunjel tocat piper, boia, sare, după gust

Preparare:

Se curăţă roşiile de coajă şi seminţe şi se toacă, ceapa se gratinează, se mărunţeşte pătrunjelul.

Carnea tocată se pune intr-un bol, se adaugă ceapa tocată, roşiile, jumătate din legătura de pătrunjel, ulei de măsline, boia, sare, piper, după gust. Se frământă bine 30 de minute. Se formează bile din această compoziţie, care se pun pe frigarui, la foc mediu, se prăjesc până devin maronii.

Separat, se topeşte untul, fiecare pita se porţionează în 4, se unge cu untul topit, apoi se pune puţin la grătar. 

Când sunt aurii se scot, se aşază pe un platou. Deasupra fiecărei bucăţi de pita se toarnă supă fierbinte. După ce este absorbită supa se pun bilele din carne. Pita se garniseşte cu pătrunjel, se servesc fierbinti.

 

0 comentarii: