Ingrediente:
400 gr faina
300 gr zahar
1 pliculet praf de copt
200 ml cafea preparata (espresso)
110 gr unt
100 ml ulei
50 gr cacao (cacao Schmidt am folosit)
2 oua
100 ml lapte batut
1 esenta vanilie sau rom (am pus o lingura de rom)
300 gr zahar
1 pliculet praf de copt
200 ml cafea preparata (espresso)
110 gr unt
100 ml ulei
50 gr cacao (cacao Schmidt am folosit)
2 oua
100 ml lapte batut
1 esenta vanilie sau rom (am pus o lingura de rom)
Glazura:
5 batoane ciocolata
100 ml frisca nebatuta
100 ml frisca nebatuta
Preparare:
Intr-un vas amestecati foarte bine faina, zaharul si praful de copt.
Bateti ouale. Pregatiti laptele batut.
Intr-o
craticioara puneti cafeaua, untul, uleiul si cacaoa. Puneti la foc mic,
amestecand tot timpul ca sa se omogenizeze amestecul. Cand ajunge la
fierbere si da primul clocot, turnati acest sirop peste faina cu zahar.
Amestecati rapid.
Cand siropul e incorporat in mare, adaugati
ouale batute. Amestecati iar energic si cand oul nu se mai vede adaugati
laptele batut si esenta. Amestecati bine pana aluatul are o culoare
omogena. Aluatul va avea consistenta unei lave groase care cade de pe
lingura, dar incet.
Turnati aluatul intr-o tava de 20 x 33 cm,
tapetata cu hartie de copt pe care o ungeti cu putin unt. Nivelati
aluatul in tava si bateti bine tava de masa sa se aseze uniform.
Dati la cuptor la 180C pentru 25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata.
Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
Dati la cuptor la 180C pentru 25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata.
Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
Preparam glazura:
intr-o craticioara punem batoanele Mars maruntite si frisca. Punem pe
foc mic si amestecam mereu pana ciocolata e topita complet. Cand e gata,
o luam de pe foc si mai amestecam un pic in ea ca sa fie bine
omogenizata si sa se dizolve toate acele bucatele mai albe din
interiorul batonului Mars. O lasam inca 5 minute sa se racoreasca.
Glazura trebuie sa fie doar calduta si sa se fi ingrosat un pic in acest
timp.
Intre timp prajitura s-a racit si ea, e doar calduta.
Taiati-o cuburi de marimea dorita direct in tava. Turnati glazura peste
ea si nivelati. Lasati sa se raceasca de tot.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu