Ingrediente:
2
ceşti de fasole boabe tărcată, 2 roşii mari, proaspete, 2
cepe albe, medii, tăiate julien, 3 căţei de usturoi, feliati, 2
ardei verzi, fără seminţe 2 morcovi, tăiaţi rondele, 1/2 ceaşcă
ulei de măsline, 1 linguriţă de zahăr,
2 ceşti cu apă fierbinte, 1/2 bucheţel pătrunjel proaspăt sare,
după gust
Preparare:
Se inmoaie fasolea boabe peste noapte, apoi se fierbe
cca 2 ore, să nu se sfarme. Separat, se infierbântă uleiul şi se călesc ceapa,
usturoiul şi ardeii verzi, mărunţiţi, amestecând 5 minute. Se adaugă peste
ceapa morcovii, se lasă până devin moi, apoi se toarnă roşiile, tăiate
cubuleţe. În prealabil roşile se decojesc uşor, după ce se opăresc.
Se
adaugă fasolea boabe, se amestecă 5 minute, se asezonează cu sare şi zahăr,
după gust. Se toarnă apă fierbinte şi se lasă la foc mic 30 de minute.
Se garniseşte cu
pătrunjel tocat fin şi feliuţe de lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu