Blogroll

marți, 7 august 2012

Supa de rosii

Ingrediente:

8 roşii de mărime mijlocie
1 conservă mică de pastă de tomate
1 1 zeamă de oase , 2 linguriţe zahăr , 2 linguri orez
2 frunze de ţelină, 1 lingură făină

Preparare:

Se incălzeşte zeama de oase până la fierbere, se adau­gă pasta de tomate, sare şi se potriveşte după gust cu zahăr şi frunze de ţelină. 
Roşiile se taie felii, se pun în zeama care clocoteşte şi se fierb 20 de minute. 
După ce supa s-a răcit puţin, se strecoară printr-o sită deasă. 
Se pun deoparte 200 ml de supă, restul se fierbe din nou. intre timp, făina se amestecă cu grijă cu lichidul pus deoparte şi apoi se adau­gă la supa care fierbe. Se pune orezul şi se mai lasă să fiar­bă 15 minute. 
Se serveşte caldă.


0 comentarii: