Ingrediente:
8 roşii de
mărime mijlocie
1 conservă
mică de pastă de tomate
1 1 zeamă
de oase , 2 linguriţe zahăr , 2 linguri orez
2 frunze de
ţelină, 1 lingură făină
Preparare:
Se
incălzeşte zeama de oase până la fierbere, se adaugă pasta de tomate, sare şi
se potriveşte după gust cu zahăr şi frunze de ţelină.
Roşiile se taie felii, se
pun în zeama care clocoteşte şi se fierb 20 de minute.
După ce supa s-a răcit
puţin, se strecoară printr-o sită deasă.
Se pun deoparte 200 ml de supă, restul
se fierbe din nou. intre timp, făina se amestecă cu grijă cu lichidul pus
deoparte şi apoi se adaugă la supa care fierbe. Se pune orezul şi se mai lasă
să fiarbă 15 minute.
Se serveşte caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu