Blogroll

marți, 7 august 2012

Salata verde cu rosii

Ingrediente:

400 g salată verde, 300 g castraveţi de seră
300 g roşii, 2 căţei de usturoi
2 linguri oţet de vin alb, sare, 4 linguri smântână
un vârf de cuţit piper alb măcinat
o legătură de pătrunjel, 1 lingură de arpagic
2 linguri ulei

Preparare:

Frunzele de salată se spală şi se rup în bucăţi rnai mici. 

Castraveţii se taie felii subţiri, roşiile se taie felii şi se pun intr-un  vas împreună cu salata. 

Usturoiul se răzuieşte deasu­pra legumelor, se adaugă sare şi ulei şi se amestecă bine, apoi se pune în frigider. Intre timp, oţetul se amestecă cu smântâna, se adaugă sare şi piper, apoi verdeaţa mărunţi­tă şi arpagicul şi se amestecă bine. 

Se pune în frigider şi se lasă timp de o oră ca şi salata. inainte de masă, salata se amestecă cu sosul şi se serveşte imediat.


0 comentarii: