Ingrediente:
400 g salată verde, 300 g
castraveţi de seră
300 g roşii, 2 căţei de
usturoi
2 linguri oţet de vin alb,
sare, 4 linguri smântână
un vârf de cuţit piper alb
măcinat
o legătură de pătrunjel, 1
lingură de arpagic
2 linguri ulei
Preparare:
Frunzele de salată se spală
şi se rup în bucăţi rnai mici.
Castraveţii se taie felii subţiri, roşiile se
taie felii şi se pun intr-un vas
împreună cu salata.
Usturoiul se răzuieşte deasupra legumelor, se adaugă sare
şi ulei şi se amestecă bine, apoi se pune în frigider. Intre timp, oţetul se
amestecă cu smântâna, se adaugă sare şi piper, apoi verdeaţa mărunţită şi
arpagicul şi se amestecă bine.
Se pune în frigider şi se lasă timp de o oră ca
şi salata. inainte de masă, salata se amestecă cu sosul şi se serveşte imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu