Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Mazare cu pui

Ingrediente:

500 gr carne de pui, 1 conserva mazare de 800 gr, 1 ceapa, 1 ardei, 2 linguri rase faina, 250 ml apa, 1 conserva rosii de 400 gr, putin marar, sare, piper
Preparare:

Taiem carnea de pui 2-3 bucati. Le punem in putin ulei (2-3 linguri), le condimentam cu sare si pipe, picuram putina apa si  lasam pe foc mediu la inabusit, cu capac, cam 30 minute. Cand carnea e complet facuta,  o scoatem din oala.
 
In locul ei am adaugam ceapa si ardeiul tocate, putina sare si lasam la prajit pana legumele s-au inmuiat bine. Daca e nevoie mai adaugati putina apa.
 
Adaugam faina, amestecam bine si apoi  incepem sa adaugam apa, ca la maioneza, amestecand mereu, pana obtinem un sos alb.
 
Adaugam rosiile din conserva strivite cu furculita si piper si lasam totul la fiert cu capac 10 minute. Se drege sosul de sare si piper.
 
Punem  carnea in sosul obtinut, apoi mazarea scursa si marar tocat. Stingem focul, punem capacul la oala si  lasam sa stea 10 minute ca sa se imbine aromele. 
 

0 comentarii: