Ingrediente:
1
lingură pastă ardei iute 3/4
ceaşcă
nuci sfărâmate 4-5 linguri pesmet, 1/2 ceaşcă ulei de măsline extravirgin, 3 căţei de usturoi, 1 lingură ardei,
pisat 1 linguriţă chimion zeama de
la 1 lămâie
Preparare:
Se omogenizează în blender usturoiul cu pesmetul şi
nucile, se adaugă sucul de lămâie, pasta de ardei iute, ardeiul pisat şi
chimion. in timp ce se blendează compoziţia, se toarnă încet, prin orificiul
aparatului de bucătărie, uleiul. Atenţie, mixtura nu trebuie să fie păstoasă.
Pe
un platou rotund, se aranjează circular bucăti mici, triunghiulare de lipie,
deasupra se întinde din compoziţie, se garniseşte cu frunze de pătrunjel
fiecare porţie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu