Blogroll

vineri, 3 august 2012

Muhammara

Ingrediente:
1 lingură pastă ardei iute 3/4 ceaşcă nuci sfărâmate 4-5 linguri pesmet, 1/2 ceaşcă ulei de măsline extravirgin, 3 căţei de usturoi, 1 lingură ardei, pisat 1 linguriţă chimion zeama de la 1 lămâie

Preparare:
Se omogenizează în blender usturoiul cu pesmetul şi nucile, se adaugă sucul de lămâie, pasta de ardei iute, ardeiul pisat şi chimion. in timp ce se blendează compoziţia, se toarnă încet, prin orificiul aparatului de bucătărie, uleiul. Atenţie, mixtura nu trebuie să fie păstoasă.

Pe un platou rotund, se aranjează circular bucăti mici, triunghiulare de lipie, deasupra se întinde din compoziţie, se garniseşte cu frunze de pătrunjel fiecare porţie.

0 comentarii: