Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Orez cu vinete şi carne de miel

Ingrediente:

300 g carne de miel, 1 ceaşcă apă fierbinte, 2 vinete, 50 ml ulei de floarea soarelui 1 ceapă aIbă, medie, 3 cătei de usturoi, 4 linguri roşii cubulete 150 g orez aIb, 1 1/2 ceaşcă apă caIdă, 2 linguri unt, sare, piper, după gust

Preparare:

Se taie vinetele fâşii subţiri, de-a lungul, se sărează şi se lasă deoparte 15 minute, apoi se scurg de apă, pe un prosop de hârtie.

Se infierbântă uleiul şi se prăjesc vinetele pe ambele părti, până devin maronii. Separat, se taie camea de miel cubulete, se călesc putin apoi se toamă o ceaşcă cu apă, se lasă la foc potrivit până se evaporă apa şi se inmoaie camea, se adaugă ceapa tăiată rondele, usturoiul zdrobit, sare li piper. Încă 15 minute la foc mic.

Orezul se căleşte în unt, apoi se fierbe in 1 1/2 ceaşcă apă caldă.
Pe un platou rotund se aranjează făliile de vinete pe diagonală, in cruce. Mielul preparat se asează la mijloc. Orezul se pune in jurul cărnii. Se serveşte cu supă de iaurt.

0 comentarii: