Ingrediente:
300 g carne de miel, 1 ceaşcă apă fierbinte, 2 vinete, 50 ml ulei de floarea
soarelui 1 ceapă aIbă, medie, 3 cătei de usturoi, 4 linguri roşii
cubulete 150 g orez aIb, 1 1/2 ceaşcă apă caIdă, 2 linguri unt, sare, piper, după gust
Preparare:
Se taie vinetele fâşii
subţiri, de-a lungul, se sărează şi se lasă deoparte 15 minute, apoi se scurg
de apă, pe un prosop de hârtie.
Se infierbântă uleiul
şi se prăjesc vinetele pe ambele părti, până devin maronii. Separat, se taie
camea de miel cubulete, se călesc putin apoi se toamă o ceaşcă cu apă, se lasă
la foc potrivit până se evaporă apa şi se inmoaie camea, se adaugă ceapa tăiată
rondele, usturoiul zdrobit, sare li piper. Încă 15 minute la foc mic.
Orezul se căleşte în
unt, apoi se fierbe in 1 1/2 ceaşcă apă caldă.
Pe un platou rotund se
aranjează făliile de vinete pe diagonală, in cruce. Mielul preparat se asează
la mijloc. Orezul se pune in jurul cărnii. Se serveşte cu supă de iaurt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu