Ingrediente:
500
g năut boabe, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, sucul
de la 1 1/2 lămai, 1/4
ceaşcă tahini, 2 linguriţe chimion,
100 ml apă, sare,
după gust
Garnisire:
2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 linguriţă ardei iute, pisat, 1 lingură seminţe de pin,
prăjite
Preparare:
Se înmoaie peste noapte boabele de năut, în apă rece,
apoi se fierb 2 ore, până sunt moi. Se face o pastă din năut cu blenderul, care
se omogenizează cu restul ingredientelor. Se căleşte ardeiul iute in ulei.
Se pune pasta de năut intr-un platou adâncit, se
toarnă ardeiul călit, cu ulei cu tot. Se garniseşte cu seminţe de pin, prăjite.
Se serveşte cu feliuţe de pâine prăjită.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu