Blogroll

vineri, 3 august 2012

Hummus

Ingrediente:
500 g năut boabe, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, sucul de la 1 1/2 lămai, 1/4 ceaşcă tahini, 2 linguriţe chimion, 100 ml apă, sare, după gust

Garnisire:

 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 linguriţă ardei iute, pisat, 1 lingură seminţe de pin, prăjite

Preparare:
Se înmoaie peste noapte boabele de năut, în apă rece, apoi se fierb 2 ore, până sunt moi. Se face o pastă din năut cu blenderul, care se omogenizează cu restul ingredientelor. Se căleşte ardeiul iute in ulei.

Se pune pasta de năut intr-un platou adâncit, se toarnă ardeiul călit, cu ulei cu tot. Se garniseşte cu seminţe de pin, prăjite. Se serveşte cu feliuţe de pâine prăjită.

0 comentarii: