Blogroll

marți, 7 august 2012

Gaspacho

Ingrediente:

1 kg roşii, 250 g pâine uscată, 2 linguri vin alb
1 ceapă, 100 g castraveţi, 2 căţei usturoi
150 ml ulei de măsline, 2 linguri oţet de vin alb,  sare
1 vârf de cuţit piper măcinat

Preparare:

Roşiile se opăresc timp de 2 minute, se curăţă de coa­jă, se taie în două, se îndepărtează seminţele, apoi se taie cuburi. Pâinea uscată se înmoaie în 1/2 1 apă amestecată cu 2 linguri de vin alb, apoi se stoarce bine.

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, castraveţii se curăţă şi se taie cuburi. Ingredientele se omogenizează în mixer, se adaugă cu grijă uleiul de măsline, oţetul, se potriveşte după gust cu sare şi piper şi se omogenizează din nou.
 
După ce totul e gata, se ţine la frigider timp de o oră. Se serveşte rece, cu pâine proaspătă.


0 comentarii: