Ingrediente:
1 kg roşii,
250 g pâine uscată, 2 linguri vin alb
1 ceapă,
100 g castraveţi, 2 căţei usturoi
150 ml ulei
de măsline, 2 linguri oţet de vin alb,
sare
1 vârf de
cuţit piper măcinat
Preparare:
Roşiile se
opăresc timp de 2 minute, se curăţă de coajă, se taie în două, se îndepărtează
seminţele, apoi se taie cuburi. Pâinea uscată se înmoaie în 1/2 1 apă
amestecată cu 2 linguri de vin alb, apoi se stoarce bine.
Ceapa şi
usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, castraveţii se curăţă şi se taie
cuburi. Ingredientele se omogenizează în mixer, se adaugă cu grijă uleiul de
măsline, oţetul, se potriveşte după gust cu sare şi piper şi se omogenizează
din nou.
După ce
totul e gata, se ţine la frigider timp de o oră. Se serveşte rece, cu pâine
proaspătă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu