Blogroll

duminică, 19 august 2012

Perisoare picante cu sos de tomate

Ingrediente:

600 g carne slabă tocată, 400 g orez fiert
2 ouă, 1 lingură ulei de măsline
3 căţei usturoi, 1 lingură boia de ardei,  sare
2 linguriţe busuioc
1/2 linguriţă piper măcinat
1/2 linguriţă chili,  8 măsline
2 linguri pastă de roşii, 500 mi suc de roşii
1 lingură frunze de ţelină
1 legătură de pătrunjel, 1 căţel de usturoi
1 lingură hrean proaspăt ras

Preparare:

Carnea tocată se pune într-un castron, se adaugă ore­zul fiert şi cele două ouă. 

Măslinele se taie în cubuleţe, se adaugă la carne, se condimentează cu sare, usturoiul zdro­bit,`boia de ardei, piper măcinat şi chili. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se omogenizează bine. 

Din această compozi­lie, având grijă să umeziţi mâinile, se formează perişoarele care se lasă timp de 15 minute în frigider. intre timp, sucul de roşii se dă într-un clocot, se adaugă pasta de roşii, sare, pătrunjelul tocat, busuiocul, frunzele de ţelină, usturoiul şi hreanul proaspăt ras şi se fierbe încă 15 minute la foc mic, după care se adaugă perişoarele. Se mai lasă încă 40 de minute sub capac, la foc mic. 

După ce s-au fiert, perişoarele se scot şi se ţin la cald. 

Zeama se strecoară, se toarnă în ceşti şi se serveşte separat la perişoare.
Recomandăm ca garnitură cartofi fierţi săraţi.

0 comentarii: