Blogroll

marți, 7 august 2012

Rosii umplute cu conopida

Ingrediente:

400 g conopidă, 750 g rosii
1 ceapă, sare, 2 linguriţe busuioc
2 linguriţe frunze de ţelină
1 linguriţă cimbrişor
2 linguri zahăr, 3 linguriţe unt
1,5 lingură făină, 700 ml lapte, 2 felii pâine
1 vârf de cuţit piper măcinat
1 lingură caş ras
2 linguri ulei de măsline

Preparare:
 
Conopida se spală şi se despică în rozete, apoi se fierb pe jumătate în apă sărată, după care se scot din apă şi se scurg. 

Ceapa tocată mărunt se căleşte în unt, se adaugă ro­şiile tăiate in cuburi, sare, piper măcinat, busuioc, frunze de telină tocate şi cimbrişor, se mai căleşte timp de 8 minute. 

Se presară cu făină, se toarnă laptele cu grijă şi se fierbe la loc mic timp de 15 minute. 

Se răceşte puţin, apoi se trece printr-o sită deasă. Se incălzeşte din nou, se adaugă cono­pida fiartă, zahăr după gust şi se fierbe la foc mic încă 10 minute. 

Se încinge uleiul de măsline, In care se prăjesc fe­lille de pâine tăiate cuburi.

Înainte de a fi servită, se presară caş ras iar pâinea pră­jita se pune separat în alte farfurii.



0 comentarii: