Ingrediente:
400 g
conopidă, 750 g rosii
1 ceapă,
sare, 2 linguriţe busuioc
2 linguriţe
frunze de
ţelină
1 linguriţă
cimbrişor
2 linguri
zahăr, 3 linguriţe unt
1,5 lingură
făină, 700 ml lapte, 2 felii pâine
1 vârf de
cuţit piper măcinat
1 lingură
caş ras
2 linguri
ulei de măsline
Preparare:
Conopida se
spală şi se despică în rozete, apoi se fierb pe jumătate în apă sărată, după
care se scot din apă şi se scurg.
Ceapa tocată mărunt se căleşte în unt, se
adaugă roşiile tăiate in cuburi, sare, piper măcinat, busuioc, frunze de telină tocate
şi cimbrişor, se mai căleşte timp de 8 minute.
Se presară cu făină, se toarnă
laptele cu grijă şi se fierbe la loc mic timp de 15 minute.
Se răceşte puţin,
apoi se trece printr-o sită deasă. Se incălzeşte din nou, se adaugă conopida
fiartă, zahăr după gust şi se fierbe la foc mic încă 10 minute.
Se încinge
uleiul de măsline, In care se prăjesc felille de pâine tăiate cuburi.
Înainte de
a fi servită, se presară caş ras iar pâinea prăjita se pune separat în alte
farfurii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu