Blogroll

marți, 7 august 2012

Supa de fasole cu bulion

Ingrediente:

250 g fasole boabe, 1 praz, 8 rosii
3 linguri ulei de măsline,  2 linguri pastă de rosii, sare
1 linguriţă cimbrişor, 1 1 zeamă de oase
1 linguriţă mică de sos tabasco,  4 crenvurşti

Preparare:

Fasolea uscată se lasă peste noapte la înmuiat în apă rece, apoi se spală bine şi se scurge. Se pune la fiert în zea­ma rece de oase timp de 40 de minute la foc mic. 

Când s-a fiert pe jumătate, se scoate o treime din boabe şi se zdrobesc. Prazul se taie rondele şi se adaugă la zeamă impreu­nă cu fasolea zdrobită şi se fierbe în continuare.

Roşiile se opăresc, se decojesc, se îndepărtează partea cu seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul de măsline, se ada­ugă pasta de tomate şi cubuleţele de rosii, care se prăjesc timp de 5 minute, se adaugă la supă, se condimentează cu sos tabasco, cimbrişor şi sare după gust.

Crenvurştii se fierb separat, apoi se taie felii mai groase şi se pun in supa.


0 comentarii: