Ingrediente:
250 g
fasole boabe, 1 praz, 8 rosii
3 linguri
ulei de măsline, 2 linguri pastă de
rosii, sare
1 linguriţă
cimbrişor, 1 1 zeamă de oase
1 linguriţă
mică de sos tabasco, 4 crenvurşti
Preparare:
Fasolea
uscată se lasă peste noapte la înmuiat în apă rece, apoi se spală bine şi se
scurge. Se pune la fiert în zeama rece de oase timp de 40 de minute la foc
mic.
Când s-a fiert pe jumătate, se scoate o treime din boabe şi se zdrobesc.
Prazul se taie rondele şi se adaugă la zeamă impreună cu fasolea zdrobită şi
se fierbe în continuare.
Roşiile se opăresc, se decojesc, se îndepărtează
partea cu seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul de măsline, se adaugă
pasta de tomate şi cubuleţele de rosii, care se prăjesc timp de 5 minute, se
adaugă la supă, se condimentează cu sos tabasco, cimbrişor şi sare după gust.
Crenvurştii
se fierb separat, apoi se taie felii mai groase şi se pun in supa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu