Ingrediente:
1/2 kg cartofi, o ceapa, un morcov, un ardei, o lingurita boia dulce, 2 linguri pasta de tomate, o lingurita maghiran, o legatura patrunjel, ulei, sare, piper
Modul de preparare a retetei
Din aceste ingrediente vom obtine patru portii.
Spalam, curatam si taiem cartofii bucati mai mari , apoi tocam dupa preferinte ceapa, morcovul si ardeiul. Punem ceapa la calit in cateva linguri de ulei incins si adaugam morcovul si ardeiul atunci cand ceapa incepe sa se inmoaie.
Lasam cinci minute legumele la foc mediu, apoi adaugam si cartofii.
Acoperim cratita cu un capac si lasam sa se inabuse cateva minute, apoi
punem apa in tocanita atat cat sa acopere legumele.
Adaugam boiaua, sarea si lasam tocanita de cartofi sa fiarba la foc mediu aproximativ 20 minute.
Adaugam boiaua, sarea si lasam tocanita de cartofi sa fiarba la foc mediu aproximativ 20 minute.
Verificam daca sunt fierti cartofii
si apoi adaugam pasta de tomate. Daca ni se pare ca tocanita de cartofi
este prea subtire, o putem ingrosa in functie de cum ne dorim tocanita
amestecand niste faina in pasta de tomate sau putem pasa cativa cartofi
din tocanita.
Dupa ce am pus pasta de tomate, mai fierbem la foc mediu tocanita de cartofi inca cinci minute (cam cat sa mai dea intr-un clocot). Dupa ce oprim focul adaugam in tocanita maghiranul, patrunjelul si piperul.
Dupa ce am pus pasta de tomate, mai fierbem la foc mediu tocanita de cartofi inca cinci minute (cam cat sa mai dea intr-un clocot). Dupa ce oprim focul adaugam in tocanita maghiranul, patrunjelul si piperul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu