Ingrediente:
300 g frunze vită de vie tânără şi, proaspete sau din
borcan, 300 g carne de miel, 2 cepe albe, mici, 1/ 3 cească orez, 4 linguri unt, 4 linguri rosii
cubulete, sare, piper, după gust, 2 cătei de usturoi, zdrobiti,
cu sare, 100 ml iaurt gras
Preparare:
Se opăresc frunzele de
vită de vie câteva minute, în apă clocotită, li se inlătură coditele, apoi se
taie bucăti nu foarte mici, nu foarte mari, se aşază pe fundul unei cratite. Se
spaIă orezul, se fierbe până se umflă, cu sare, după gust. Carnea de miel se
spală, se fierbe până se pătrunde. Se zdrobesc rosiile, se taie ceapa julien.
Peste frunzele de vită
de vie se aşază carnea de miel, ceapa, rosiile si orezul, untul, sare şi piper,
după gust, se completează cu o cească cu apă fierbinte, se omogenizează. Se
lasă la foc mic câteva minute.
Se aranjează pe un
platou, se presară usturoiul pisat şi câteva linguri de iaurt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu