Blogroll

sâmbătă, 4 august 2012

Miel în frunze de vită de vie

Ingrediente:

300 g frunze vită de vie tânără şi, proaspete sau din borcan, 300 g carne de miel, 2 cepe albe, mici, 1/ 3 cească orez, 4 linguri unt, 4 linguri rosii cubulete, sare, piper, după gust, 2 cătei de usturoi, zdrobiti, cu sare, 100 ml iaurt gras 

Preparare:

Se opăresc frunzele de vită de vie câteva minute, în apă clocotită, li se inlătură coditele, apoi se taie bucăti nu foarte mici, nu foarte mari, se aşază pe fundul unei cratite. Se spaIă orezul, se fierbe până se umflă, cu sare, după gust. Carnea de miel se spală, se fierbe până se pătrunde. Se zdrobesc rosiile, se taie ceapa julien.

Peste frunzele de vită de vie se aşază carnea de miel, ceapa, rosiile si orezul, untul, sare şi piper, după gust, se completează cu o cească cu apă fierbinte, se omogenizează. Se lasă la foc mic câteva minute.

Se aranjează pe un platou, se presară usturoiul pisat şi câteva linguri de iaurt.



0 comentarii: