Ingrediente:
4 morcovi
mari, curăţaţi şi fierţi 4 căţei de usturoi, rondele, 2 linguri de mentă proaspătă, 3 linguri ulei de măsline, extravirgin, 1 ceaşcă de iaurt gras, scurs de zer sare, piper, după gust
Garnisire:
Nuci
fărâmiţate ardei roşu, pisat
Preparare:
Se sotează usturoiul în
ulei, până eliberează aroma, apoi se adaugă morcovii fierţi, dati prin
răzătoarea mică, se călesc 5 minute, la foc potrivit, amestecând din când în
când. Se asezonează cu sare, piper, după gust, la sfârşit se pune menta.
Compozitia se lasă la răcit, după care se incorporează iaurtul.
Pe un platou rotund se
toarnă mixtura, se tasează cu furculiţa, pe margini, de jur împrejur se pun
jumătăti de nucă, iar deasupra, pe mijloc, se aranjează ardeiul pisat. Se
serveşte cu lipie sau kebab.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu