Blogroll

vineri, 3 august 2012

Haydari cu morcovi

Ingrediente:
4 morcovi mari, curăţaţi şi fierţi 4 căţei de usturoi, rondele, 2 linguri de mentă proaspătă, 3 linguri ulei de măsline, extravirgin, 1 ceaşcă de iaurt gras, scurs de zer sare, piper, după gust


Garnisire:
Nuci fărâmiţate ardei roşu, pisat
Preparare:
Se sotează usturoiul în ulei, până eliberează aroma, apoi se adaugă morcovii fierţi, dati prin răzătoarea mică, se călesc 5 minute, la foc potrivit, amestecând din când în când. Se asezonează cu sare, piper, după gust, la sfârşit se pune menta. Compozitia se lasă la răcit, după care se incorporează iaurtul.

Pe un platou rotund se toarnă mixtura, se tasează cu furculiţa, pe margini, de jur împrejur se pun jumătăti de nucă, iar deasupra, pe mijloc, se aranjează ardeiul pisat. Se serveşte cu lipie sau kebab.



0 comentarii: