Ingrediente:
6 linguri
aluat tarhana, 1 ceaşcă apă, 4 linguri
roşii zdrobite 6 ceşti supă de pui, 3 linguri
unt, mentă
proaspătă, tocată
Preparare:
Se inmoaie
tarhanaua în 1/2 ceaşcă apă, se lasă să stea 2 ore până de dizolvă. Se toarnă
într-un vas înalt, în care se adaugă restul ingredientelor, roşiile trebuie
decojite. Se amestecă constant, la foc mic, fiind o supă cremă, pentru
consistenţă mai mult sau mai puţin densă se adaugă apă, după preferinţe, se
sărează. Se pune în boluri mici, se presară mentă proaspătă.
Aluat pentru
tarhana:
2 ardei
capia, 2 cepe albe,
medii, 2 ceşti
iaurt gras, 10 g
drojdie, înmuiată în 2 linguri apă călduţă, 3 linguri ulei
de măsline 2 linguri mărar proaspăt 2 linguri mentă, 8 ceşti
făină, sare, după
gust
Preparare:
Ardeii capia
se curăţă de seminţe, ceapa se taie julien şi se omogenizează folosind mixerul,
cu roşiile şi ardeii, taiati mărunt. Într-un vas înalt, se pune mixtura
rezultată, turnând deasupra iaurtul, menta, mărarul tocat, sare şi uleiul de
măsline.
Se
omogenizează cu mâna, apoi se toarnă gradual făina, se face o gaura cu mână,
unde se incorporează drojdia înmuiată în apă căldută. Se face un aluat nu
foarte moale, în timpul frământatului se toarnă câteva linguri cu apă.
Se acoperă
vasul cu un prosop curat, se lasă la temperatura camerei 5 zile să fermenteze,
în fiecare zi se frământă 7-8 minute, acoperind vasul de fiecare dată după
frământare. În final, aluatul se divide in 3 bile, se pun pe un şervet curat,
din bumbac, şi se lasă să se usuce, la soare. Pentru o portie de supă la 4
persoarte, este suficientă utilizarea unei singure bile, restul bilelor se pot
congela şi folosi ulterior, după ce în prealabil au fost uscate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu