Blogroll

vineri, 3 august 2012

Supă cu aluat de tarhana

Ingrediente:

6 linguri aluat tarhana, 1 ceaşcă apă, 4 linguri roşii zdrobite 6 ceşti supă de pui, 3 linguri unt, mentă proaspătă, tocată

Preparare:

Se inmoaie tarhanaua în 1/2 ceaşcă apă, se lasă să stea 2 ore până de dizolvă. Se toarnă într-un vas înalt, în care se adaugă restul ingredientelor, roşiile trebuie decojite. Se amestecă constant, la foc mic, fiind o supă cremă, pentru consistenţă mai mult sau mai puţin densă se adaugă apă, după preferinţe, se sărează. Se pune în boluri mici, se presară mentă proaspătă.

Aluat pentru tarhana:

2 ardei capia, 2 cepe albe, medii, 2 ceşti iaurt gras, 10 g drojdie, înmuiată în 2 linguri apă călduţă, 3 linguri ulei de măsline 2 linguri mărar proaspăt 2 linguri mentă, 8 ceşti făină, sare, după gust

Preparare:

Ardeii capia se curăţă de seminţe, ceapa se taie julien şi se omogenizează folosind mixerul, cu roşiile şi ardeii, taiati mărunt. Într-un vas înalt, se pune mixtura rezultată, turnând deasupra iaurtul, menta, mărarul tocat, sare şi uleiul de măsline.

Se omogenizează cu mâna, apoi se toarnă gradual făina, se face o gaura cu mână, unde se incorporează drojdia înmuiată în apă căldută. Se face un aluat nu foarte moale, în timpul frământatului se toarnă câteva linguri cu apă.

Se acoperă vasul cu un prosop curat, se lasă la temperatura camerei 5 zile să fermenteze, în fiecare zi se frământă 7-8 minute, acoperind vasul de fiecare dată după frământare. În final, aluatul se divide in 3 bile, se pun pe un şervet curat, din bumbac, şi se lasă să se usuce, la soare. Pentru o portie de supă la 4 persoarte, este suficientă utilizarea unei singure bile, restul bilelor se pot congela şi folosi ulterior, după ce în prealabil au fost uscate.

0 comentarii: