Blogroll

marți, 7 august 2012

Supa de rosii cu peste

Ingrediente:

300 g de peste ton congelat, 80 g tăiţei
1 kg rosii, 1 legătură de pătrunjel
3 fire ceapă verde, 4 linguri ulei, sare
1 vârf de cuţit piper măcinat , 1 linguriţă busuioc
500 ml zeamă de oase

Preparare:
 
Peştele se decongelează la temperatura camerei. Tăiţeii se fierb în apă sărată, se clătesc cu apă caldă, apoi se scurg.
  
Ceapa tocată mărunt se căleşte în uleiul incins, se adaugă tăiate cuburi, sare, piper măcinat şi busuioc, după se lasă să fiarbă, la foc mic, timp de 20 minute. După s-a răcit puţin, se trece printr-o sită şi se pune din nou la fiert. 

Peştele se taie în cuburi de mărime medie, se ada­in supa care fierbe şi se continuă încă 10 minute.

La sfârşit, se adaugă tăiţeii, se amestecă şi se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel.


0 comentarii: