Ingrediente:
300 g de
peste ton congelat, 80 g tăiţei
1 kg rosii,
1 legătură de pătrunjel
3 fire
ceapă verde, 4 linguri ulei, sare
1 vârf de
cuţit piper măcinat , 1 linguriţă busuioc
500 ml
zeamă de oase
Preparare:
Peştele se
decongelează la temperatura camerei. Tăiţeii se fierb în apă sărată, se clătesc
cu apă caldă, apoi se scurg.
Ceapa tocată mărunt se căleşte în uleiul
incins, se adaugă tăiate cuburi, sare, piper măcinat şi busuioc, după se lasă
să fiarbă, la foc mic, timp de 20 minute. După s-a răcit puţin, se trece
printr-o sită şi se pune din nou la fiert.
Peştele se taie în cuburi de
mărime medie, se adain supa care fierbe şi se continuă încă 10 minute.
La
sfârşit, se adaugă tăiţeii, se amestecă şi se serveşte ornată cu frunze de
pătrunjel.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu