Blogroll

marți, 7 august 2012

Pizza cu sunca si mere

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină, 50 g drojdie
1 linguriţă sare, 2 linguri ulei de măsline

Pentru topping:

3 roşii, 250 g şuncă, 2 mere, 2 ouă
100 g caş parmezan, 1 legătură ceapă verde
1 lămâie, 2 cepe, 1 căţel de usturoi
2 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă oregano
1 linguriţă busuioc, sare
1 vârf de cuţit piper măcinat
1 linguriţă cimbrişor

Preparare:
 
Se pregăteşte aluatul pentru pizza: din 500 g făină cu 50 g drojdie, sare, 2 linguri ulei de măsline şi 250 ml apă se frământă aluatul şi se lasă o oră la odihnit, apoi se întinde şi se aşază într-o formă rotundă de tort.

Se toacă mărunt toată ceapa şi se căleşte în 2 linguri de ulei, se adaugă us­turoiul ras, roşiile decojite şi tăiate mărunt, după care se lasă să fiarbă puţin. Se condimentează cu oregano, bu­suioc, cimbrişor şi piper măcinat, se adaugă sare după gust.

După ce s-au scos cotoarele de mere, fructele se taie în fe­Iii rotunde şi se aşază pe aluat, împreună cu feliile şuncă. Ouăle se bat şi se amestecă bine cu caşul răzuit şi sare.

Se toarnă sosul de roşii peste aluat, apoi ouăle amestecate cu caş şi se pune în cuptorul încălzit, unde se lasă 15 minute la 250°C.

Pizza se serveşte ornată cu felii de lămâie.


0 comentarii: