Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină, 50 g drojdie
1 linguriţă sare, 2 linguri
ulei de măsline
Pentru topping:
3 roşii, 250 g şuncă, 2
mere, 2 ouă
100 g caş parmezan, 1
legătură ceapă verde
1 lămâie, 2 cepe, 1 căţel de
usturoi
2 linguri ulei de măsline, 1
linguriţă oregano
1 linguriţă busuioc, sare
1 vârf de cuţit piper
măcinat
1 linguriţă cimbrişor
Preparare:
Se
pregăteşte aluatul pentru pizza: din 500 g făină cu 50 g drojdie, sare, 2
linguri ulei de măsline şi 250 ml apă se frământă aluatul şi se lasă o oră la
odihnit, apoi se întinde şi se aşază într-o formă rotundă de tort.
Se toacă
mărunt toată ceapa şi se căleşte în 2 linguri de ulei, se adaugă usturoiul
ras, roşiile decojite şi tăiate mărunt, după care se lasă să fiarbă puţin. Se
condimentează cu oregano, busuioc, cimbrişor şi piper măcinat, se adaugă sare
după gust.
După ce s-au
scos cotoarele de mere, fructele se taie în feIii rotunde şi se aşază pe
aluat, împreună cu feliile şuncă. Ouăle se bat şi se amestecă bine cu caşul
răzuit şi sare.
Se toarnă
sosul de roşii peste aluat, apoi ouăle amestecate cu caş şi se pune în cuptorul
încălzit, unde se lasă 15 minute la 250°C.
Pizza se
serveşte ornată cu felii de lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu