Blogroll

luni, 6 august 2012

Friptură de miel cu arahide

Ingrediente:

2 ceşti de carne de miel, cubuleţe, gata preparată
2 ceşti supă de pui
3 ceşti orez fiert
1/2 ceaşcă arahide
1 ceapă potrivită, tăiată julien
1/2 ardei gras
1 căpăţână de ţelină, tocată
1 măr feliat, 1/4 ceaşcă unt, 1/4 ceaşcă făină
2 linguriţe pudră curry,  1/2 linguriţă sare

Preparare:

Într-un vas mare, se sotează la foc potrivit ceapa, ardeiul gras, mărunţit, ţelina şi mărul până îşi schimbă culoarea. Se adaugă făina, pudra curry şi sare şi se omogenizează, se amestecă constant până face bule, se înlătură de pe foc.
Se toarnă gradual supa caldă, se pune iar pe foc şi se lasă să fiarbă. Se adaugă carnea de miel, preparată în prealabil, se amestecă din când în când, încă 10 minute la foc mediu.
Orezul se împarte in 4 porţii pe platouri individuale, se aranjează deasupra carnea, se garniseşte cu arahide prăjite.


0 comentarii: