Blogroll

duminică, 19 august 2012

Rosii umplute cu pasta de peste

Ingrediente:

4 roşii mai mari, 300 g somon afumat
50 g sos beşamel, 1 lingură frişcă,  sare
1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 vârf de cuţit piper măcinat
4 măsline verzi,  4 fire de mărar verde

Preparare:
 
Roşiile se curăţă şi se taie partea superioară în formă de căpăcele, apoi se scobeşte miezul. Somonul afumat se taie în bucăţi mai mici, se pune într-un mixer împreună cu friş­ca şi sosul beşamel şi se amestecă bine. Se adaugă sare, pi­per, zeama de lămâie, apoi se pune într-o pungă găurită in­tr-un colţ şi se presează în interiorul roşiilor. Se ornează cu măsline tăiate în două şi cu frunze de mărar tocate mărunt. Apoi capacele se pun pe o parte deasupra. Roşiile astfel umplute se pun în frigider până sunt servite la masă.

Roşiile se pot umple cu pastă pregătită din orice fel de peş­te. Se potrivesc ca ornament pe platouri cu aperitive din peşte.

0 comentarii: