Ingrediente:
4 roşii mai mari, 300 g
somon afumat
50 g sos beşamel, 1 lingură
frişcă, sare
1 linguriţă zeamă de lămâie,
1 vârf de cuţit piper măcinat
4 măsline verzi, 4 fire de mărar verde
Preparare:
Roşiile se curăţă şi se taie
partea superioară în formă de căpăcele, apoi se scobeşte miezul. Somonul afumat
se taie în bucăţi mai mici, se pune într-un mixer împreună cu frişca şi sosul
beşamel şi se amestecă bine. Se adaugă sare, piper, zeama de lămâie, apoi se
pune într-o pungă găurită intr-un colţ şi se presează în interiorul roşiilor.
Se ornează cu măsline tăiate în două şi cu frunze de mărar tocate mărunt. Apoi
capacele se pun pe o parte deasupra. Roşiile astfel umplute se pun în frigider
până sunt servite la masă.
Roşiile se pot umple cu
pastă pregătită din orice fel de peşte. Se potrivesc ca ornament pe platouri
cu aperitive din peşte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu