Ingrediente:
2 ceşti
făină, 2 lingurite
sare 5 ceşti apă, 3 linguri
unt, 3 linguri
pastă de tomate, 2 ceşti supă
de pui, sare, piper,
boia, după gust, 2 linguri
suc de lămâie, 300 g carne
de pui, dezosată
Preparare:
Într-un vas
mare, se omogenizează făina cu 2 cesti cu apă şi sare, se lasă deoparte. Alte 2
ceşti cu apă se fierb, se incorporează mixtura de mai sus, amestecând continuu,
să nu se facă cocoloaşe. Această compozitie se toarnă într-un vas de formă
rotundă, cu diametrul de 25 cm. Se lasă să se răcească, apoi compozitia se taie
în cubuleţe de 2 cm, direct în vas, ca la prăjitură.
Vasul se pune deoparte.
Separat, se topeşte untul, la foc mic, se amestecă până devine auriu, se adaugă
1 ceaşcă cu apă şi pasta de tomate, se amestecă si se fierbe 5 minute.
Se
toarnă supa de pui şi carnea de pui, tăiată fâşii, se lasă la foc mic 10
minute. Supa se porţionează în boluri, în care se pun 3-4 cubuleţe din forma
rotundă, se serveşte caldă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu