Blogroll

vineri, 3 august 2012

Supă arabasi

Ingrediente:

2 ceşti făină, 2 lingurite sare 5 ceşti apă, 3 linguri unt, 3 linguri pastă de tomate, 2 ceşti supă de pui, sare, piper, boia, după gust, 2 linguri suc de lămâie, 300 g carne de pui, dezosată 

Preparare:

Într-un vas mare, se omogenizează făina cu 2 cesti cu apă şi sare, se lasă deoparte. Alte 2 ceşti cu apă se fierb, se incorporează mixtura de mai sus, amestecând continuu, să nu se facă cocoloaşe. Această compozitie se toarnă într-un vas de formă rotundă, cu diametrul de 25 cm. Se lasă să se răcească, apoi compozitia se taie în cubuleţe de 2 cm, direct în vas, ca la prăjitură. 
Vasul se pune deoparte. Separat, se topeşte untul, la foc mic, se amestecă până devine auriu, se adaugă 1 ceaşcă cu apă şi pasta de tomate, se amestecă si se fierbe 5 minute. 
Se toarnă supa de pui şi carnea de pui, tăiată fâşii, se lasă la foc mic 10 minute. Supa se porţionează în boluri, în care se pun 3-4 cubuleţe din forma rotundă, se serveşte caldă.

0 comentarii: