Ingrediente:
150 g şuncă
1 kg roşii
1 lingură
pastă de tomate
1 ceapă mai
mică
500 ml
smântână
3 ouă
sare
1 vârf de
cuţit piper măcinat
150 g făină
1 lingură
unt
2 linguri
caş ras
1 lingură
ulei
0 roşie se
pune deoparte, restul se opăreşte şi se curăţă de coajă, se taie jumătăţi, se
îndepărtează seminţele şi apoi se taie în cubuleţe.
Ceapa se toacă mărunt, se
căleşte în ulei încins până devine aurie, se adaugă pasta de tomate, şunca
tăiată fâşii subţiri şi se prăjeşte, după care se adaugă sare şi piper,
cubuleţele de tomate şi se fierb un minut după care se scurg.
Se separă ouăle,
se adaugă 100 ml smântână peste gălbenuşuri, apoi făina treptat şi se amestecă
cu grijă ca să nu se formeze cocoloaşe.
Albuşurile se bat spumă, se amestecă cu
restul pregătit anterior, se toarnă într-un văs termorezistent, se acoperă cu
roşia pusă deoparte tăiată felii şi se presară cu caş ras.
Se acoperă şi se
pune în cuptorul incălzit, unde se lasă o oră în aburi, pe o baie de apă.
La sfârşit
se stropeşte cu unt topit şi se serveşte cald.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu