Blogroll

marți, 7 august 2012

Sufleu de rosii cu sunca

Ingrediente:

150 g şuncă
1 kg roşii
1 lingură pastă de tomate 
1 ceapă mai mică
500 ml smântână 
3 ouă
sare
1 vârf de cuţit piper măcinat 
150 g făină
1 lingură unt 
2 linguri caş ras 
1 lingură ulei

0 roşie se pune deoparte, restul se opăreşte şi se cură­ţă de coajă, se taie jumătăţi, se îndepărtează seminţele şi apoi se taie în cubuleţe. 

Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei încins până devine aurie, se adaugă pasta de toma­te, şunca tăiată fâşii subţiri şi se prăjeşte, după care se ada­ugă sare şi piper, cubuleţele de tomate şi se fierb un minut după care se scurg. 

Se separă ouăle, se adaugă 100 ml smântână peste gălbenuşuri, apoi făina treptat şi se ames­tecă cu grijă ca să nu se formeze cocoloaşe. 

Albuşurile se bat spumă, se amestecă cu restul pregătit anterior, se toar­nă într-un văs termorezistent, se acoperă cu roşia pusă de­oparte tăiată felii şi se presară cu caş ras. 

Se acoperă şi se pune în cuptorul incălzit, unde se lasă o oră în aburi, pe o baie de apă.

La sfârşit se stropeşte cu unt topit şi se serveşte cald.

0 comentarii: