Ingrediente:
800 g roşii, 2 cepe, sare
1/2 linguriţă piper măcinat
1 legătură de pătrunjel
verde, 2 linguriţe muştar
1/2 linguriţă sos Worcester,
1 lingură oţet
3 linguriţe zahăr, 2 linguriţe ulei
Preparare:
Roşiile se curăţă, se taie
felii rotunde şi se pun într-un castron.
Se taie o ceapă în rondele, cealaltă
în cubuleţe şi se pun în vas.
Se adaugă oţetul la 200 ml de apă, se pune
uleiul, sosul Worcester,
muştarul, sarea şi se potriveşte, după gust, cu zahăr şi piper măcinat.
Se
amestecă bine zeama de salată şi se adaugă peste roşii, apoi se lasă timp de o
oră în frigider pentru maturare. inainte de a fi servită salata, se presară
pătrunjel tocat mărunt.
Se asortează foarte bine la fripturi de vita si de
porc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu