Blogroll

marți, 7 august 2012

Salata de rosii cu ceapa

Ingrediente:

800 g roşii, 2 cepe, sare
1/2 linguriţă piper măcinat
1 legătură de pătrunjel verde, 2 linguriţe muştar
1/2 linguriţă sos Worcester, 1 lingură oţet
3 linguriţe zahăr,  2 linguriţe ulei

Preparare:

Roşiile se curăţă, se taie felii rotunde şi se pun într-un castron. 

Se taie o ceapă în rondele, cealaltă în cubuleţe şi se pun în vas. 

Se adaugă oţetul la 200 ml de apă, se pune uleiul, sosul Worcester, muştarul, sarea şi se potriveşte, după gust, cu zahăr şi piper măcinat. 

Se amestecă bine zea­ma de salată şi se adaugă peste roşii, apoi se lasă timp de o oră în frigider pentru maturare. inainte de a fi servită sa­lata, se presară pătrunjel tocat mărunt. 

Se asortează foarte bine la fripturi de vita si de porc.


0 comentarii: